Chillliii

Shit vilken underbar häst jag har !!
Red Sweeper på banan igår, bara skritt och trav. Helt wonderful var hon, böjlig, mjuk, ökade traven var som Totilas (okej, nu överdrev jag) och skolorna, som rinnande vatten ! Helt sjukt vilken känsla jag fick ! :D
Red även Nagar, testade vanligt bett på honom. Funkade inte super, men han har ju gått på hack ett tag, så vi ska bara vänja in oss ;)

Liten snabb update om gårdagen ! :)

C u


Laddat ner Blogg.se appen :D

Tju :D ni borde kunna vänta er hyfsad update då jag laddat ner Blogg.se appen ;) hahah, sitter iaf i korridoren just nu och lyssnar på när André läser högt, ska snart göra det jag också igen ! C u later;)


-

Hej !

Har inte uppdaterar här på ett tag, mestadels pga att jag inte har något att skriva om xD

Tävlade iaf igår. Har nog aldrig suttit på en finare ponny ! Shit vad lydig han var och vilka språng vi fick till ! Startade en LA och en Msv B i Årsta Runsten. Detta var ju även första inomhustävlingen för oss.

LA bed. A:0

Ogge var helt CRAZY på framhoppningen, gick varken att svänga höger, vänster eller bromsa xD Dock hoppade han fint. Väl inne i ridhuset var han ganska knäpp innan jag kom till första hindret. Har aldrig suttit på en sån fin ponny, han tog varenda halvhalt, varenda liten hjälp jag gav. Han travade t.ex mellan två hinder ;P Men tyvärr gjorde jag en tabbe på sexan, ett räcke, och svängde innan vi hunnit landa och då släppte han ner bakbenen lite snabbt. Huvudsaken var att han kändes så lydig och fin. 4 fel


Msv B bed. A:0/A:0

Denna klass var han lite lugnare på framhoppningen och gick att styra mot hindrena. ;) Var nästnäst sista startande, fast jag var -1 xD Totalt var det sex stycken startande i klassen. Ogge var riktigt mjuk och fin och mitt enda mål var att rida en lugn och säker 0/0 runda :) Var faktiskt en ganska svår bana, en två och en trekombination i grunden och banan var väldigt maxad. Som tur var, så var han lika lydig i denna klass, vilket resulterade i en lugn 0/0 runda med tiden 39 sekunder, och jag gick upp i ledning !! Shit vad glad jag vart xD Kändes så skönt, men det var inte över, två startande kvar. Hörde inget resultat när jag var utanför ridhuset men såg att en tjej var dubbelnolla som ridit innan mig. Jag hörde hur mamman sa att hon kom tvåa och jag chansade med att gå in i ridhuset igen. Mycket riktigt, jag hade vunnit, med hela sju (7!!) sekunder ! Min andra Medelsvåra vinst och min tredje vinst totalt med Ogge ! Hahah, min Kung ! ;D 0/0 fel 1:a :D







I ask, you answer!

Vad skulle ni bloggläsare tycka om en liten bloppis?
Har en del saker jag vill få bort, kanske även Frida vill de?
I dont know, men vad tycker ni? :)))


Tråkiga besked!

Har en sak att erkänna för er läsare, och de är att redan på lördag så åker Tjejen!
Det är så att vi helt enkelt inte klickar för varann, och eftersom att hon är så pass
ung så är det dumt att utmana ödet och riskera hennes utbildning. Jag ska för ett
tag framöver troligtvis lägga hästarna på hyllan, kan alltid rida någon annans häst
om jag känner för det! Men som det ser ut just nu så har jag inga direkta planer på
att ta på mig en ny häst. Kanske kommer en så småning om, om jag hittar/får ett
bra erbjudande. Men eftersom jag också snart fyller 18 och har ett jobb vid sidan om
så kanske det inte är så dumt att ta en paus från hästarna.. Mina vänner har ju dessutom
alltid hamnat åt sidan efter alla år med hästarna så skulle nog vara skönt att kunna 
umgås med dom fullt ut, utan att annat kommer ivägen. 

Dock saknar jag tävlingsbanorna, så fort jag är på en tävling känner jag adrenalinet!
Finns ingen bättre kännsla en att gå ut på en tävlingsbana och tänka; NU KÖR VI!!!!!!
Saknar också ''min'' underbara ponny Roxy, trots att jag vet att han har det fantastiskt
bra så kan jag vissa dagar undra vafan jag lämnade bort honom för..  Life goes on.

Får se vad som händer framöver, men uppdateringen från min sida kommer att vara
sämre en någonsin just nu eftersom att jag inte har så mycket på hästfronten att skriva om!

saknar känslan av att sväva fram ..



Skol-dm :)

Startade även Skol-Dm på måndagen 12/9.

Ogge gick super, nollade LC+5 och omhoppningen som gick i LB+5. Har inget särskilt o skriva, trodde dock aldrig jag skulle bli placerad. Kom femma bland c-ponnysarna och tog brons bland alla 8or och 9or. Är nöjd, har ju blivit placerad varje år utom 2 ggr :D



Suddig bild på kungen ;p

Em-guld till Roffe ! Grymt Sverige, OS-kva...

img_8202 (MMS)

Em-guld till Roffe ! Grymt Sverige, OS-kvalade och ett EM-guld  :D


Från början till slut!

Vi hade fått en förfrågan om jag och Frida kunde berätta om alla hästar vi haft, vet att båda vi gjorde ett inlägg om det precis när vi startade bloggen, men eftersom vi fått så pass många nya läsare så kan vi självklart göra ett nytt inlägg om det, som ni kanske förstår så får Frida göra sitt själv sen när hon får tid ;)

TUSSILAGO.

Var en b-ponny jag fick chansen att bli medryttare på, på den tiden var jag väldigt rädd för hästar och intresset var inte riktigt på topp.. Hon stod i alla fall på min dåvarande klasskompis gård, så vi red alltid tillsammans, mest skogsturer osv.. Sen tyckte hennes mamma att jag skulle börja tävla några clear rounder på henne, det gjorde jag också, dock mest 40-50cm ;) Fick oftast med en clear round rosett hem. Dock va inte Tussilago den mest välutbildade ponnyn jag ridit, hon var 8år när jag började rida henne, 118,3 cm och korsning mellan shettlandsponny, islandshäst och gotlandsruss. 2006 vart jag otroligt nog klubbmästare för norrtälje ridklubb på Tussilago, stilhoppning dessutom, så kan inte tänka mig att mina motståndare var speciellt bra eftersom att jag själv i princip var kass ;) Tyvärr upptäckte vi att Tussilago hade spatt och fick kort efter KM:et tas bort, jag var då 12 år.

FREDRIKSBERGS NOBEL.


Är en D-ponny på prick 146cm e. Dennie, Nobel är alltså en new forest som ser ut som spirit, riktigt snygg är han om jag får säga det själv! Honom fick jag strax innan jag skulle fylla 13år, det var mammas gamla elev som frågade om jag ville ta honom på foder för att hon skulle börja på gymnasiet inne i stan och kände att varken tiden eller intresset räckte till. Efter mycket tjat lyckades jag övertala mamma om att gå med på de, dock var det nog ett ganska korkat beslut om man tänker på det i efterhand ;) Jag var alltså inte speciellt gammal eler erfaren när jag fick nobel, och jag hade absolut inte styrkan för att klara av en d-ponny. Nobel är/var en ganska speciell ponny, och jag var livrädd för honom i början, hoppningen la jag helt åt sidan första halvåret och tragglade bara dressyr, och efter ett tag vart han riktigt fin, vi startade endast några lokala tävlingar upp till LC, lämnade tillbaka honom efter ett år, men kan säga att jag fick ganska mycket erfarenhet av honom, för han var ingen lätt ponny! Just nu äger Elin honom, Fredriksbergsnobel.blogg.se, där kan ni följa Nobel och Elin, har sett honom på ett par tävlingar nu dethär året, jättekul att träffa på gamla ponnyer tycker jag :D

GOBLIN.


Eller grisen som alla till slut kallade honom ;) Han var också en new forest, dock en c-ponny som passade mig lite bättre storleksmässigt. Köpte honom från bogesunds ridskola i vaxholm.. Ägde honom endast ett halvår då han var en riktigt elak ponny, tappade intresset väldigt fort efter att jag fick honom eftersom han inte gjorde annat en att bråka, vi sålde honom till någon tjej i hallstavik men har ingen aning om vart han står nu.

SMILLA.


Köpte vi tack vare Fridas mamma faktiskt, jag hade bestämt mig för att sluta med hästar efter Goblin, men Sus tvingade mig att åka och kolla på Smilla, och jag vart kär vid första ögonkastet, Smilla var en c-ponny på 140cm och hälften fullblod. Vi köpte Smilla trots att hon flera gånger innan hade haft kotledsinflammation, så det var en risk vi tog. Med Smilla började jag komma ut på tävlingar mer, vi tog placeringar hela tiden och vi hade riktigt kul tillsammans, hon var en riktig klippa! Det var med henne jag debuterade LB, dock kom kotledsinflammationen tillbaka och efter att ha försökt behandla henne i 7månader tog vi det tunga beslutet att ta bort henne. Smilla är nog den mest välutbildade ponny jag haft och det var på henne jag lärde mig att rida riktigt ordentligt.  

MUNSBORO HANNAH.

Tog vi på foder medans Smilla var under behandling, hon är också en c-ponny, 138cm om jag inte minns fel, en ponny man har svårt att inte kolla till på i alla fall! Hon var faktiskt riktigt cool att kolla på, lite synd att hon inte gick lika bra på tävling som på träning. På träning var hon oslagbar, hoppade hus och hade en sådan energi, men på tävling var hon helt tillbaka dragen, som att hon fick en chock när hon kom in på tävlingsbanan. Hade henne endast ett par månader eftersom hon inte funkade så bra på tävling!

POLLY.

Är en d-ponny på 146cm, korsning mellan new forest och halvblod, hon var alltså ganska rejäl! Henne hade vi på foder medans hon var på försäljning, hon såldes redan efter ett halvår, men det gjorde inte mig så mycket för vi klickade inte speciellt bra och hon var ganska tråkig i ridningen, lunkade på i sitt eget tempo.

WOODFIELD FLASH. -roxy!



 


Min tuffaste utmaning, världens underbaraste ponny! Dethär är verkligen en ponny som drar åt sig blickar, så otroligt snygg! Tillbaka till storyn, efter att Polly hade åkt så la jag ut en annons om att jag sökte en d-ponny eller stor häst på foder, det är lite drygt 2år sedan nu. Var och kollade på ett par stycken men kände inte att jag fastnade för någon. Roxys ägare hade under den tiden skickat ett mail till mig, ett väldigt kort mail där det stog att hon hade en känslig d-ponny med tråkig bakrund men en enorm hoppkapacitet! Så vi hörde inte av oss förens efter ett tag. Vi åkte till brottby och provred honom, men när jag först såg honom va jag påväg att sätta mig i bilen igen, han var otoligt tjock, svankig och såg ärligt talat ut som ett ök ;o men direkt när jag hoppade upp i sadeln så började jag trippa fram och jag kände att jag verkligen hörde hemma där. Redan dagen efter flyttade han till mig, även fast det var en riktigt tuff utmaning så ångrar jag ingenting. Dethär är ponnyn jag lärt mig absolut mest på! Jag orkar inte riktigt skriva ut hela hans historia just nu så tänker göra det i ett separat inlägg senare, men hade i alla fall roxy i nästan 2 år, med både upp och nedgångar! Nu står han hos Ida och Lina som jag själv valde ut till honom, och jag hade sån tur att dom sa ja, för dom är verkligen perfekt för honom!
Film från träning i vintras, banan ligger på 110-120cm.




Resultat Söndag Gagnefs Ridklubb

Hoppade en Msv B och efteranmälde faktiskt till en Msv A.


Msv B bed A:0/A:0

Ogge kändes supefin på framhoppningen, lugn och lydig. Inne på banan taggade han till. Kommer inte riktigt ihåg banan, men hela grunden kändes väldigt fin ! Sen kändes ohoppningen super, dock gjorde jag en stor tabbe på nästsista, jag svängde snävt men glömde yttertygel och ytterskänkel, vilket resulterade i en 'smitförbi'. Red om den och var felfri resten. Sjukt klantigt av mig, dessutom när han kändes så sjukt fin. Slutade iaf på 0+5 fel

Msv A bed A:1a

Eftersom han kändes så sjukt fin, gjorde jag ett val att starta Msv A, vilket jag verkligen inte ångrar. Hoppade typ två språng på oxern samt räcket. Vart ju första start då jag anmälde så sent. När jag gick in fick banbyggaren en tillsägelse om att plankan i ena kombinationen var för hög, så då fick de fixa den. Men när jag började rida, så kändes han riktigt lydig. Hoppade hela banan felfritt och utan problem, fram till sista linjen. Ett räcke och en oxer. Vet inte riktigt vad som hände på räcket, men den rev han. Sen mot oxern, körde Ogge sitt egna lilla race och hoppade av typ 2 galoppsprång innan. Vilket resulterade i att han typ landade i den.... Som salt i såren, fick jag även ett tidsfel! Men egentligen bryr jag mig inte om felen, då han var sjukt fin och vi klarade alla svårigheter på banan. Trekombinationen, tvåkombination med trippelbarr in och två korta galoppsprång till en maxad planka. 9 fel 

Har även hittat rundan på nätet, för er som är intresserade. Gå in på www.signfair.se och så finns det en liten tv-ruta eller vad jag ska kalla det till höger, och om ni spolar fram till 8 timmar och 15 minuter så är det precis när jag ska starta :D



Peace alla glada ;)



Resultat Lördag Gagnefs Ridklubb

Startade en LA och Globenkvalet, Msv B+5


LA A:0/A:0

Vi åkte upp dit på morgonen, åkte ca 06:30. Vi valde att göra så då jag kan tycka att Ogge blir lite stressad av att bara stå i en box under dagen o natten och inte gå ut i en hage. När vi kom fram så skulle jag iaf starta en LA. Ogge kändes riktigt lugn på framhoppningen och lyssnade verkligen på mig. Inne på banan var han likadan ! Tänkte bara satsa på en lugn 0+0 runda. Ogge kändes riktigt med på noterna och lyssnade på mig. Lyckades med målet och fick en 0+0 runda. Hade dock tiden 40 sek, vilket inte var i närheten av placering :p

Msv B A:0/A:0 Globenkval

Ogge var lite mer peppad denna klass, men lyssnade dock fortfarande. Hoppade tre språng på räcket o tre språng på oxern. Varav en snäv var. Inne på banan kändes det bra, ingen hade varit 0+0 ännu, utan bästa resultatet var 0+4. Red mot 1an, en trippelbarr som jag verkligen la honom i botten på. Duktig som han är tog han sig över. Rider mot tvåan, inget större fel förutom att jag backar kanske lite väl mycket, och glömmer eftergiften. Vilket resulterade i en rivning.... Satte upp ett lite högre tempo och försökte att inte backa så mycket mer. Fick en klockren runda och han kändes riktigt fin. Lite synd att jag inte höll mig kall på tvåan, men är ändå sjukt nöjd med min kung ! :) 4 fel


Bild från Msv A i Timrå :)


Änglavakt

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13638262.ab

Asså, helt otroligt egentligen ! ;o Hur fan lyckades den ??

Uppdateringen är bra ??

Tjaa !

Har inte uppdaterat alls på länge, fy skäms på mig :P

Aja, på senaste tiden så har jag startat en LA, ett Globenkval, en Msv B, en Msv A och en Lc+5 / Lb+5.

Tänkte berätta om dessa i ett separat inlägg. Vi har även fått en fråga om vi kan göra ett inlägg om hästar vi haft innan, och det kan vi absolut fixa! :)

Men, förvänta er grym (hoppas jag) uppdatering ett tag framöver ;)


1 månad och 1 dag ...

.. sen är jag hela 18år :D Känns som att den här månaden kommer att gå riktigt segt.. Tiden går alltid segt innan man fyller år, i alla fall när man väntar som jag gör på att äntligen få fylla 18!

Tänkte berätta lite kort om min helg.

Fredag!
Va uppe i stallet på förmiddagen och red ut på Tjejen, gjorde inget speciellt direkt, körde lite tempoväxlingar osv och kollade så att hon var med på noterna. Efter de var det bara att skynda sig hem och byta om, för då kom min vän Fredrik hit. Vi prata om allt mellan himmel och jord, skönt att ha såna vänner!:) Vid 5 tiden drog vi i alla fall ner och åt en pizza, tjocka som vi är (A) Och sen drog vi vidare till min kompis Patrik som fyllde 20år i fredags, hade så himla kul, träffade både gamla och nya vänner, var verkligen en kväll att minnas! Åkte hem redan vid 12 så att jag skulle orka upp till stallet i hyffsad tid dagen efter!

Lördag!
Vaknade upp vid 10 och drog nästan direkt upp till stallet, var sånt underbart väder så drog direkt ut i skogen, red inte en sån lång runda men tyckte att hon kändes så himla fin så det blev några varv på ''volten'' också, och hon slog till med häpnad! Lovar att jag hade kunna ridit LB:1an med långt över godkända poäng, riktigt kul! :) Efter att ha tillbringat några timmar i stallet så vare bara att skynda sig hem för att duscha och fixa sig för jobb !
Började jobba vid halv 6 och fick gå ungefär vid 1, var lite tufft när man skulle upp morgonen efter och ha frukost också!

Söndag!
Innan jag drog upp till jobbet IGEN så hade jag utsläpp i stallet, tog inte mycket längre tid än en kvart ungefär, lite skillnad mot att stå på rimbo ridskola där ett utsläpp tar ungefär 1,5-2 timmar ... Jobbade i alla fall till 3, efter det var jag så himla slut så jag deckade i soffan direkt när vi kom hem, Tjejen fick vila men åkte upp till stallet på kvällen och pysslade lite med henne!

Bjuder på en bild på mig och finaste roxy från en LA!


Underbart!

Riktigt underbart väder vi har idag! Passade på att rida på förmiddagen idag, först ut en sväng och sedan trimma lite på banan, och det gick riktigt jäkla bra! Hoppas på att allt börjar gå i rätt riktning nu, det skulle verkligen behövas!

Frida är i alla fall i Gagnef över helgen, hon ska ju starta Globenkvalet idag, vilket borde dra igång om en stund bara, så vi håller tummarna för henne och Ogge, skulle ju vara råballt att se dom i globen, och det skulle dom verkligen förtjäna också! :)

Och ni som kollade på Idol i tisdags såg också att min vän Linni gick vidare, riktigt jäkla kul :D
Lovade ju att länka den som gissade rätt först, och det va Vickan - kronprinsessans.blogg.se,
Trots att hon fuska och skrev efter programmet ..... ;)

Väldigt osammanhängande inlägg men här har ni en update från lite allt möjligt, See YAH! :)

IDOL 2011

Kollade ni på Idol idag? Det gjorde i alla fall jag, alltid roligast att kolla på uttagningarna!
Och i år tycker jag att det är lite extra speciellt att kolla på Idol, för det är nämligen så
att mina kära vän är med!! Ni kanske såg i slutet av dagens avsnitt, ja precis! Det är min
vän Linni ni såg vart kidnappad! ;) Så slå alltså på TV:n imorn klockan 20:00 och kolla
hur det går för min vän Linni. Hur tror ni att det går? Åker hon ut eller går hon vidare?
Den fösta som gissar rätt får en länkning ;)
Eftersom jag vet hur passionerad Linni
är i musik så vill jag inget annat en att dom ropar ut: LINNI i finalen, för jag VET att hon kan!

Bilden är från förrförra vintern? på mig och Linni ^^



Detta skrevs i söndags....

Chacha bloggen.
Awsså, deh eh fewtt jobbight att varah sjukh.... 

Nejdå, men ja. Det är sjukt jobbigt att vakna med sprängande huvudvärk och en näsa som kissar typ.... Haha!  Jag tävlade igår, gick sisådär ;) trea i lb med Nagar, den enda placeringen :p 

Men idag knarkade jag lite tabletter och drog ner till Västerås för att hoppa för Arnold. Hoppade Ogge, första gången på 1 månad(!!!) Tog även med Nagar, gick riktigt bra.  Började med Nagar, red honom på Ogges Fullcheck bett. Funkade förvånansvärt bra ! Hoppade som högst en oxer på ca 1.20. Han var verkligen grym... Han rev inte en bom, utan var supersnabb i benen ! Kändes riktigt bra.  Hoppade sen även Ogge, han var riktigt fin. Han har ju somsagt inte hoppat på skitlänge. Hoppade ett räcke, med spets, så den låg på kanske 1.35-1.40m ? Känns så skönt att han är så fräsch till första Globenkvalet på lördag ! :) 

Nu fick ni en liten update av mig också ;)

Börjar känna mig bortskämd ...

... Fast att jag faktiskt betalar det mesta själv :O På onsdag skickar jag i alla fall efter min efterlängtade GPA kavaj, skulle bokstavligt talat kunna dräggla över den så snygg som den är, har också hittat den till ett KANONpris, men jag avslöjar inte vart förens jag själv har köpt den ;) Vill ju inte riskera att den tar slut :O

Har också tjuvgluttat lite och jag tror bestämt att mamma har köpt ett par vita kingsland-byxor till mig, känns som att min tävlingsoutfit äntligen börjar bli fulländad. Tror att jag och Tjejen kommer att vara riktigt snygga på tävling ;) Eller vad tror ni?



Hoppryttare goes Dressyrryttare!

Har lyckats övertala mamma om att införskaffa en dressyrsadel, så det är på G!
Just nu sitter jag och letar efter en massa saker som jag ska ha, dressyrsadeln
ska självklart vara svart och alla mina saker är ju faktist BRUNA! Men gör inte mig
någonting, för då är jag illa tvungen att köpa en massa nya saker :D Ska precis
nu skicka efter en beställning, det här är vad jag lyckats klicka in i varukorgen en
så länge :


Nytt träns, pannband och ett par svarta stigläder (men dom behöver ni ingen bild på) ;)

Har även två schabrak som jag ska köpa till sen också som passar pannbandet, blir också
perfekt att använda dom på tävling då för att matcha! Har ju faktiskt planer att starta någon
dressyr och ev. fälttävlan om allt går som det ska, men det gör det nog med Annas hjälp :)

HANSBO, royal

Lamicell nationsschabrak (om det ens finns i dressyr modell?)


Dethär är sadeln vi ev. kommer att köpa, en pfiff, så hoppas att den passar
Tjejen bra, men har läst att den passar bra på dom flesta hästarna.


Miss Saigon


Invigde nya JW schabraket idag som ni kanske ser, älskar den röda färgen!!! Skrittade ut med Alicia och
Marwin i hela 2 timmar idag! Det var riktigt skönt väder och hästarna lullade på bra. När jag kom tillbaka
till stallet red jag ca. 30minuter på volten bara för att rida igenom henne och hon var riktigt fin! Supernöjd
med henne idag, rider henne nu som en riktigt unghäst och hon trivs superbra med de, så att hon får söka
mitt stöd istället för att jag tvingar henne till det, Anna lektionen gav verkligen supermycket för min del och
jag kommer fortsätta rida för henne framöver! Har även lite småplaner men det är inget jag kommer att gå
ut med just nu, så ni får allt vänta och se ... ;)


Rundvisning!

Tänkte visa lite hur det ser ut där jag har Tjejen uppstallad, det är
ju under renovering fortfarande men nu börjar det se riktigt bra ut!

Dom flesta boxarna i ''mitt'' stall.





Toaletten.


Omklädningsrum osv..


Duschen.


Halva sadelkammaren.


Köket.


Här har ni en del av stallet :)


LAG-DM!

Precis just nu håller fighten på om vilken klubb som ska ta hem Lag-DM för stockholms län.
Jag som är en Edsbro ryttare hoppas självklart på att Edsbro tar hem segern vilket faktiskt
har hänt några gånger. Edsbro har idag 2 lag med, sitter nu och följer alla lag på equipe.com
och tyvärr ser det inte ut att gå så bra för det ena laget, men vi håller tummarna! Frida är
självklart med och tävlar för Edsbro idag, själv blir jag ganska sugen, kommer troligtvis inte
tävla förens nästa år .. 
Bild från div.1 finalen, Edsbro slutade på en 2-3e plats(?)


Ska strax börja knata upp till stallet för att rida ut med Alicia, men måste först se hur det går
för alla lagen. Hade självklart velat vara på plats och kolla men hade ingen skjuts upp så får
sitta här bakom dataskärmen istället ^^


RSS 2.0