Mora

Snart är vi framme in le town...!!!


Gustav Wasas Ryttarspel

Ska ju somsagt åka till Mora i helgen och starta i Gustav Wasas Ryttarspel. Är faktiskt galet taggad då jag debuterar Msv B på Nagar och startar två Msv A på Ogge! :D Tänkte skriva vilka klasser jag hoppar de olika dagarna!

Fredag: Skriver nationella prov i Engelska och sedan åker vi upp till Mora!

Lördag: Ogge hoppar endast en LA för att vi ska känna lite på banan och för att jag ska känna lite på hur Ogge känns! Nagar hoppar LA & Msv B, DEBUTEN!! Är galet taggad, får se lite hur han känns men just nu känns han super!

Söndag: Ogge hoppar en LA & en Msv A, hoppas på det bästa ;) Nagar går LA & Msv B igen!

Måndag: Ogge hoppar bara en Msv A och Nagar bara en Msv B!


Träning

Tränade för Ann (Liwing) med Ogge idag, gråter nästan av glädje av hur nöjd jag är, ponnyn visar verkligen vad han är, KUNG <3


Årsta filmer


Årsta utvärdering

Framridning: Tyvärr var deras utebana en stor ankdam så man kunde inte hoppa eller rida fram ute, utan rida fram fick man göra på vägarna, vilket dock fungerade bra med Nagar då han är väldigt lugn av sig, och han vill ju alltid visa upp sig så han gick ju och krökte på nacken för att se vacker ut, och i de flesta fallen lyckas han ;)

Framhoppning: Framhoppningen var inne i ridhuset, dom hade tagit en pyttedel som man fick hoppa fram på, vilket funkade bra med Nagar, han är ju väldigt lättstyrd och stressar inte upp sig särskilt lätt. Man fick bara hoppa fram i ett varv vilket kan vara ett litet minus, men tyckte ändå det var okej! 

Bana: Jag älskar ju Årsta Runstens ridhus och deras hinder och jag fick ingen ändrad uppfattning nu! Underlaget är super, hindrena snygga och ridhuset är stort och luftigt!

Cafeteria: Dom bjuder alltid på supergoda luncher, inget undantag för denna gång. Man får fräsch sallad och man kan även köpa sig en kexchocklad eller liknande om man behöver en sockerchock...

Priser: Jag har tävlat några gånger på Årsta men har egentligen aldrig vunnit något särskilt, men denna gång vann jag ett scharbrak (som var ovanligt snyggt för att ges bort på tävling) och så fick jag även lite godis. Sen såklart standard: Rosett och plakett! :)

Banbyggnad: Jag tycker banbyggandet var mycket bra, lagom svårt och lagom långt!

Sundsvall filmer


Sundsvall utvärdering

Framridning: Inte särskillt bra då den var gjord av lervälling denna helg, men det kan dom ju inte rå för! Red inte på den då jag inte ville smutsa ner Ogge (a) Annars var det en superstorlek på den och jag tror nog underlaget är okej om det är torrt!
 
Framhoppning: Jag tyckte framhoppningen var väldigt dålig, alldeles för mycket ponnysar inne på en gång, vilket gör Ogge mer uppstressad och han hoppar sämre(antagligen pga att jag rider sämre när han blir så spänd!)

Bana: Helt ärligt så tycker jag banan var kass, tyvärr! Det var en bra storlek men underlaget sög... Ogge är ju en häst som hämtar väldigt mycket krafft ifrån bakkärran, men han tog sig inte fram när det var en kort distans ifrån kortsidan. På kanterna var underlaget alldelses för mjukt och i mitten var det lite hårt. På kortsidorna var underlaget sämst! Tycker detta är lite anmärkningsvärt då jag tävlade där 2009 och gick omkull pga samma problem!!

Cafeteria: Jag gillade cafeterian, god mat, varierat och bra priser!

Priser: Vem älskar inte vinnartäcken?? :D Haha, jag älskar vinnartäcken, och dessutom fick jag ett sjukt snyggt klarblått täcke! Tjoho!! Sen det vanliga, pengarna åter + plakett!

Banbyggnad: Tycker nog banorna var bra, bra längd och lagom svårighetsgrad för de olika klasserna, iaf dom klasserna jag startade. Banbyggaren anpassade banorna efter höjd och bedömning riktigt bra!

Uppstallning: Åh jag älskar Sundsvalls uppstallning! Helt wunderbart! Vi stod på travbanan där det är uppdelade stall, så det är fyra boxar i vardera del av stalldelarna! Det var som flera olika block med stall, som i sin tur var indelade i delar med fyra boxar var! Ogge har ju väldigt svårt för att stå uppstallad på tävling, eller inte svårt men han blir lätt uppstressad. Iaf om det är en rörig omgivning vilket det lätt kan bli när det är mobila boxar! Så ett mycket starkt MVG på uppstallningen ;)

Gårdagen Ogge

Hoppade samma bana med Ogge som jag och Didi hoppat. Dock inte högt och dessutom med graman för att kunna galoppjobba Ogge lite mera än vanligt!


Ni får banan igen så ni inte glömmer den ;)

Red hela passet med graman, tycker faktiskt att det har en positiv inverkan på Ogge, då han alltid blir lugnare när han har huvudet lite lägre. Graman är självklart inget hjälpmedel jag tänker använda varje dag men ibland mer och ibland mindre!
Började i alla fall passet med att rida lite öppnor och slutor samt skänkelvikningar för att mjukgöra Oggidor i sidorna och för att testa lite hur han reagerade på gramanen. Funkade super och jag körde sen ett snabbt travjobb runt fyrkantsspåret och lite serpentiner för lydnad. Därefter vart det ett lite hårdare galoppjobb. Det var ju själva galopp-passet som var målet med ridpasset då jag sällan kan galoppera längre stunder utan att ponnyn får lite tokflipp, men med gramanen funkade det super. Är riktigt nöjd med mammas ide och kommer nog använda mig av den oftare. Jag hoppade 3-4 & 4-3 några gånger med olika antal galoppsprång vilket funkade sådär, på slutet var han ganska stressad och lite för "springig" så fick rida mycket småvolter innan han började slappna av.
Är ändå nöjd med passet, var ju första gången jag testade att rida Ogge på graman så att jag förväntade mig inte någon magi på direkten ;)

Känns som det vart mycket av ordet graman i texten men jag hoppas ni står ut!

Gårdagen Nagar

Igår så red jag Nagar med Didi! Vi hoppade en "evighetsbana" som bestod av 4 hinder, två räcken, en planka och en oxer.



Paintskillzzzzzzzzz ;)

Denna bana går alltså att hoppa på alla möjliga sätt, åt alla möjliga håll osv osv! :) Faktiskt en väldigt bra övning, vi hade dessutom relaterat avstånd mellan 3-4 så vi kunde välja mellan 3 eller 4 galoppsprång. Dock är ju Nagar sjukt lydig så vi klämde in 3-7 galoppsprång! Kan somsagt verkligen rekommendera denna övning då du lär dig improvisera och det krävs mycket lydnad för att det ska funka som DU vill.

Jag och Didi hoppade på slutet ca 80-90cm vilket var helt lagom för dagen. Är faktiskt väldigt nöjd med bettbytet på Nagar. Har ju bytt till ett pessoabett. Måste dock påpeka att jag inte är särskilt förtjust i pessoa då min åsikt är att hästarna bara kröker på nacken och tar bettet, men på Nagar funkar det faktiskt riktigt bra, så det tycker jag är kul! :)
Men åter till träningen, han lyssnar mycket bättre på små hjälper och han blir faktiskt lite försiktigare(om än lite!! 
På slutet galopperade både jag och Didi ett tag med mycket ökningar och minskningar i steglängd och inte fart för att checka lydnad och Nagar har faktiskt blivit riktigt bra på att länga sig, han blir ju gärna lite kort i rocken men det känns som jag hittat lite hur jag ska rida för att öka just steglängden. Sen red jag även lite öppnor och slutor för att få honom lite mjuk i sidorna och även få honom att jobba på bättre i bakkärran.
Sammanfattningen av träningen är MVG ;) Tycker Nagar har utvecklats grymt mycket, dock är han stel i vänstersidan i just traven men känns som det börjat släppa lite nu iaf, bara tagga Msv B debut till helgen!!


Helg!

Äntligen helg, vilket betyder tid för bloggandet!

Kan dra lite snabbt vad som hänt:
Hästarna sköter sig super, red ju somsagt Nagar i 1,5 h, fick tillslut igenom honom.... Ogge red jag i ca 40-50 minuter, lite stressig men lugnade snabbt ner sig!
Dagen efter vart det långtur med Didi, vi var ute och red vid sjön, vi klättrade osv osv i typ 2 timmar. Sjukt mysigt! Oggidor fick vila, sen igår så red jag och Didi ut igen, men denna gång provade jag med Ogge. Gick förvånansvärt bra, lite mycket stress på hemvägen men hemifrån var han hur lydig som helst! 
Idag vet jag inte riktigt vad som ska göras med ponnysarna, kanske lite bomträning med båda?
Tyvärr åker Didi hem med sin häst idag, kommer bli tråkigt att behöva rida själv igen, men det blir lite långt för dom att åka bil hit, buss går ju alldeles utmärkt!

Tänkte lägga upp tidsinställda inlägg som kommer upp i veckan, bla filmerna och resultat + utvärdering från Sundsvall och Årsta. Bättre sent än aldrig ;)

Kan även berätta att jag är så förkyld så jag blöder näsblod! Go life!

Puss


Sweeper bjuder på bild idag :D

Nagar

Efter 1,5 h slit fick jag igenom Nagars vänstersida, nästa ponny på tur är Ogge!


Dåligt

Förlåt för riktigt dålig update! Ska försöka skärpa mig men just nu taggar jag till nationella prov i engelska, gjorde testprov idag med bara ett fel!

Nu är tanken att rida två lite tuffare trim-pass på Ogge o Nagar, sen blir det uteritt med Didi på Gata :)


Ful ponny

Rider ful liten ponny på morgonen :D


planerade tävlingar

Har kollat in lite tävlingar som jag och Bali ev. ska på. Sen så ska jag även tävla en d-ponny den 29e april i väsby (avdelning B såklart).

22 april, rådmansö, 1m + 1.10m

29 april, väsby, 85cm (ponnyn)

1 maj, vallentuna, 95cm + 1.05m

5 maj huvudsta, 1m + 1.10m

19 maj, märsta, 1m + 1.10m

27 maj, edsbro, 1m + 1.10m :)


Här är dom tävlingarna jag har planerat att åka på, ska försöka debutera 120cm tills
sommaren men vi får helt enkelt se hur det gar framöver. Aldrig bra att gå för fort fram :)

Jag och Roxy i Edsbro för 2 år sen.


image description


skärpning på högsta grad!

Ska verkligen försöka skärpa mig när det gäller bloggningen!

Vart ingen hoppträning för mig och Bali i tisdags, åkte på någon
konstig sjukdom på 3 sek så låg hemma i soffan helt död i 2 dagar.

I helgen ska vi ut på våran tävlingsdebut, ÄNTLIGEN! Rådmansö blir det då och då hoppar vi som sagt 1m och 1,10m. Sitter nu och tänker på om jag ska övertala mamma om att ta upp henne för Micke imorgon eller om jag ska hoppa för Sara på onsdag. Vore bäst om jag fick hoppa för Micke då det är mycket mer givande träningar och svårare banor, är ju bra om jag har LITE koll på henne tills på söndag ;) 

Vet inte om det kommer att vara någon forograf på söndag men jag hoppas det, har ju inte en enda bild på oss när vi hoppar, och tävlingsbilder är ju alltid kul och lite extra fina att ha!
 
image description

Omg!!!!

YEEEEESSS!!!!!! KVALAT TILL MSV B MED NAGAR!!!! WEHOOOOOOOO!


Duktig ponny :)

Målet uppnått, hoppas på en till fin nolla, Nagar känns super :)


Nagar fail


Nagar

Idag får Nagar gå LA LA, hoppas på en nolla men vi får se ;)


TAGGARÅÅÅÅÅ

Snart drar vi på tävling, blir lite update i bilen och några tidsinställda inlägg kommer under dagen, tittar ni in här kl 12:00 lovar jag att eran dag blir bättre ;)

Höresss

Jobb!

Idag har det varit jobb hela dagen typ! Jobbade från 11-17 sen var det dags att skaffa legitimation och ett bankkort till moi! Trevlig och bra tjej som vi fick prata med, så känns ganska tryggt ;)
Därefter var det vaccinationsdags! Usch, andra gången jag tog livmoderhalscancer vaccinet, man ska ju ta den tre gånger.... Och så var vi sista personerna som var där!!
Iaf, när vi kom hem därifrån så red jag med Didi på banan, vi hoppade lite och gjorde mycket markarbetsövningar :)


Dagen

Vart ett longeringspass med Ogge och istället för att springa på eftermiddagen lekte jag med Gata och Nagar! Sjukt kul, ska försöka lägga upp en film på Nagar, och kanske Gata ;)


DyslektikerFrida iz hereeee

Cha cha blogen. Sog at jagg stava veldigt ila i mit föra inleg. So tenkte barra bereta at jagg har set dett.

Pus

Fridda

Edsbros Elitlag 2012

Som ni säkert vet så har Edsbro ett Elitlag i år! Jag har turen att vara med i laget, med tre andra GRYMMA tjejer!
Första omgången gick grymt, vi kom på en 2:a plats! Alla gjorde bra ifrån sig, inne på tävlingsbanan och utanför!

Tror vi kommer ha samma ordning i laget omg 2 och omg 3 som vi hade i första omgången, så tänkte visa för er vilka som är med!

Våran första ryttare är Frances Corinne Jenderholt med Aragon, som ni säkert såg i Globen i vintras? ;) Grymt duktigt ekipage som tävlat SM osv!



Våran andra ryttare är Ida Oskarsson med Indus Dreams! Tillsammans har dom tävlat SM osv, bilden nedanför är från Msv A i helgen, dom är grymma helt enkelt! 



Tredje ryttaren är Frida Bloman med Olgas Lad Flower! Grym ryttare och en ännu grymmare ponny måste jag säga ;))



Våran fjärde ryttare är Fredrika Lundberg med Baloo-B. Galet duktig tjej med sin galet fina ponny! Fredrika och Baloo har nyligen kvalat till Msv A!! Hur grymt???




Är sjukt stolt över att få rida i samma lag som dessa tre grymma tjejer! Tillsammans ska vi till Strömsholm och kötta sönder alla skåningar och dalmasar ;)

Veckan

Tänkte skriva lite om vad som ska göras denna vecka!

Onsdag:
Idag då! Först så ska stallet fixas, därefter blir det en joggingrunda. Efter detta blir det antagligen en ridtur på kära lilla Oggidor, markarbete. Därefter blir det nog till att mata hästarna och sedan käka lite själv. Efter lunchen blir det lite slapptid, ska nog träna lite då också. Sen blir det en till joggingrunda när jag känner för det! Fullspäckat schema jovisst ;)

Torsdag:
Ska antagligen jobba lite, annars blir det nog samma som onsdag, fast Nagar får ett markarbetespass med lite bommar hade jag tänkt och Ogge får gå ut i skogen. Löpning två gånger och bygga lite muskler på mig 1-2 gånger!

Fredag:
Typ exakt som torsdag, kanske jobb annars så jogga, markarbetespass på Ogge, ut i skogen med Nagar, lunch, muskeljobb, jogga.

Lördag:
Nagar får ett markarbetespass med mycket mjukgörande, lydnad och fokus på min ridning. Ogge får gå ut i skogen och kanske får träna kondis på banvallen! Sen så klart mina aktiviteter, men även smörja alla Nagars grejer! Kanske även badar Nagar, om han har tur, annars bara puts på honom. Knoppar kanske?

Söndag:
T Ä V L I N G La La på Årsta med Naggepojken!


Jag när jag springer ;) (Känner mig fett bra iaf...)

Gårdagens träning!

Måste börja med att tacka för alla fina kommentarer vi fått om bloggen och hjälpen med att välja bilder, tycker exakt som er, 1,3,4 och sista bilden är finast :D

Men som jag skrev igår så tränade jag Nagar för Ann Liwing. Red honom på pessoabett för att se hur han reagerade, och han reagerade bättre än jag förväntat mig! Egentligen är jag väldigt emot pessoa, tycker bara hästarna krullar sig och ah ni fattar! Nagar krullar ju alltid på sig, men han gick faktiskt väldig bra, och så vart han lydig också! ;) 

Red fram i nästan en timma innan själva träningen började, gjorde mycket ökningar och minskningar i steglängd, inte fart. Funkade förvånansvärt bra! Fick sedan hoppa ett litet block, jag var enda ponnyn i gruppen så jag fick hoppa själv... Haha, men tror det var väldigt bra. Fick öva på att öka steglängden och få upp huvudet på honom, gick bra i båda varven!

Därefter fick vi hoppa en liten serie som bestod av: bom, block, bom, stigsprång, ett galoppsprång och sist en oxer! Fick först hoppa igenom den två gånger, sen fick jag hoppa den lite högre. Detta var en superbra övning för att få hästarna att hoppa genom ryggen och få lite koll på sina bakben då det var kort mellan stigsprånget och oxern! De två sista gångerna jag hoppade den serien höll jag på att trilla av då han hoppade så in i h*lvete!!
Nästsista gången jag hoppade den hade Ann dragit ut oxern, så den var galet bred! Nagar vek nästan ut och in på sig själv och hoppade med hela ryggen. Sista gången hade ju Nagar den breda oxern i huvudet, men nu hade Ann dragit ihop den men Nagar tog i ännu mer än gången innan, och nu var jag verkligen nära att flyga av! Haha, gullepojken!

Därefter fick vi hoppa som en "evighets bana". Målet med denna bana var att rida snyggt och rytmiskt. Inte massor av extra galoppsprång, inte öka och minska hela tiden utan samma rytm, takt osv. Jag kan ju gärna backa Nagae lite mycket ibland, vilket han även gör själv.... Ingen bra kombination! Men jag tyckte ändå jag fick ordning på honom och mig själv på slutet. Fick jobba mycket på under banans gång att få upp huvudet på Nagar, men det är inte så lätt att få ordning på det under en lektion, men fick en aning om hur jag ska rida, så det är bara att jobba ifrån den aningen och hoppas på det bästa ;)


Vilken?

Funderar på att köpa en/några bilder ifrån helgen, vilken/vilka tycker ni? :)








fantasi lvl 2973

Tänkte skriva lite "djupare" inlägg om helgens rundor ikväll, för då kan jag även lågga upp filmen/filmerna så ni får se vad jag snackar om osv osv! Men nu ska jag snart ut och rida på Gâta, sen blir det träning med Nagar för Ann ikväll....



saknat mig!?

Hej på er allihopa, var ett bra tag sedan jag bloggade här, nästan 2månader sedan...
Ska berätta lite om vad som har hänt den senaste tiden.. Det är nämligen så att Bali var halt en ganska lång
stund och vi kunde inte riktigt hitta felet trots koll av distriktare, hovslagare och klinik, men tillslut så fick hon
''domen'' vrickad hovled! Nu är hon i alla fall igångsatt igen helt och hållet, frisk som en nötkärna!

Vi har även anmält oss till våran första tävling, det blir på rådmansö den 22april, 1m och 1,10m, första gången jag tävlar sedan finalen i div 1 med Roxy, 31 maj förra året, nästan ett år sedan med andra ord.

Ikväll blir det förhoppningsvis träning för Anna Fagrell, hon har haft en kurs i några veckor där det är fokus på linjer och serier, alltså väldigt stärkande vilket passar både mig och Bali perfekt nu när vi inte har vart helt igång på ett tag, var med förra veckan också och det var väldigt givande!

image description

LA













om ni undrar varför två av bilderna är ritade i ansiktet, så är det pga mina fina segerminer ;) ser ut som jag skriker och lite annat (a)

Msv A är nemas problemas!



ögongodis från Msv A!

Tåget tuffar hem

Nu är familjen Bloman och Oggidor på väg hem! Har haft lite blandade resultat, är dock väldigt nöjd ändå! Ogge har hoppat superfint, men vi hade otur i Msv B, ett jäkla skitpet....! I Msv A var det första gången någonsin jag och Ogge vägrade ut oss.... känns surt men mer tankar kring det kommer när jag skriver från en dator och inte från paddan!
Idag så vann vi La, Ogge var grymt fin, mer om denna runda kommer också ikväll!
Liten uppdatering från bilen
C ya

On our waaaay

Ogge står taggad bak i släpet! Vi har ca 1-1,5 h kvar innan vi anländer till tävlingsplatsen. När vi kommer fram så blir det till att gå med Oggidor, så han får sträcka lite på sig :)
Tagga!!!!

Ogge är taggad!

Ogge är taggad, hoppas jag ;)


Film från träning


Han är för jäkla underbar <3

Ögongodis i väntan

Ni får lite ögongodis medans jag laddar upp filmen från träningen ;)






Olgas Pojk Blomma


Ogge LA Timrå





Luftar lite i Msv A Timrå ;)

Bilderna kommer imorgon!

Bilderna på Ogge kommer imorgon, erkänn ni längtar? ;)


Fantastiska ponny

Åh Gud vad nöjd jag är med min älskade ponny. Går inte att beskriva med ord hur j*vla fantastisk han är! Shit vad vi är på gång, Ogge är i toppform(dessvärre inte jag, men jobbar på det ;) ) och han hoppar som en katt, tar i på rätt ställen osv! Helt underbar känsla följer med hem nu, förhoppningsvis är den med i helgen också!

Berättar lite om vad vi gjorde osv:
Kan ju berätta att Ogge var klockren hela ridpasset igenom. Vi började med att rida fram i alla gångarter(såklart) red egentligen fram helt själv, skrittade fram ordentligt med mycket ställande och rakställd! Efter det gjorde jag likadant i traven. Han var grymt mjuk, ridbar och lugn och sansad. Ungefär när jag travat fram "färdigt" med Ogge så kom Arnold ner, vart lite snack och sedan lite galopp. Efter ett litet tag så fick jag börja hoppa fram på ett litet räcke på en volt. Gjorde detta i båda varven. Fick skritta ett litet tag och sen så hoppade vi en linje. Räcke-fyra galoppsprång-kombination. Kombinationen bestod av ett räcke-ett galoppsprång-oxer. Fick hoppa den lite lägre i början, tyvärr red jag lite för samlat, så vi fick fem galoppsprång mellan räcket och kombinationen. Hoppade om och hade bättre galopp vilket resulterade i fyra galoppsprång. Hoppade den några gånger, sista gången låg kombinationen på kanske 1-1.10m. dock luftade han ganska bra, så kändes lite högre i luften ;)
Efter detta så hoppade jag en linje på räcke-oxer. Hoppade den lite fram och tillbaka, sista gångerna kanske det låg på samma höjd som kombinationen, möjligt 1.20m. Han luftade lite där också, sjukt härlig känsla!
Som avslut på träningen så fick jag hoppa spets! Hindret låg nog på 1.10m, med spetsen så vart hindret nog 1.30-1.40m. Jisses vad han hoppade!
Vi gav oss där och jag travade av honom, ibland kan ju han bli väldigt stressad efter man hoppade, men på senaste tiden så han han faktiskt börjat sköta sig ;) han arbetar på bra och var fortfarande lika ridbar!
Sammanfattning av träningen: Ogge, you're amazing!! ;)
Bjuder på lite ovisade bilder på Kungen ikväll tagna från Equipe webshop.

I bilen

Sitter i bilen och spelar på iPaden och iPhonen! Galet mysigt ;) snart är vi framme hos Arnold, känner mig galet taggad inför träningen! Ogge har känts så fin senaste veckorna, både på tävling och träning.
Ikväll får vi finbesök, våra två kompisar från stan. "Stanarna" haha! Dom ska sova här tills imorgon, gaaaalet nice! :D
Kungen får stå för bilden ;) våran första vinst tillsammans, en Msv B på Gotland!

April!

Tävlingarna för denna månad då:
8-9 april
Sundsvall Ridklubb
Bara Ogge följer med och han får gå Msv B o Msv A på lördagen och LA o Msv B på måndagen! :)

15 april
Årsta Runsten Sportryttarförening
Denna tävling åker vi bara med Nagar, LA o LA.

28-30 april
Mora Ridklubb
På lördagen går Ogge LA och Nagar går LB o LA
På söndagen går Ogge LA Msv A (möjligt Msv B Msv A) och Nagar går LB LA
På måndagen så går Ogge direkt in i en Msv A och Nagar går LA och kanske så debuterar vi Msv B, beror på om vi har nollorna redo och hur han känns! :D

Allt detta kan ändras ;) men såhär har vi planerat hittills!

Dagen

Imorgon kl 11:11 kommer Aprils tävlindsschema upp ;)
Nu till dagens ridning!
Ogge:
Skrittade bara ut honom barbacka så han bara fick sträcka lite på benen och musklerna. Han har ju gått ganska hårda och mindre hårda dressyr/markarbetespass senaste tiden, så tyckte det var välförtjänt! Imorgon, efter skolan slutat så åker jag hem och sedan bär det av ner mot Västerås! Ska nämligen rida en hopplektion för Arnold med Kungen ;)
Nagar:
Red ut på honom i skogen, dock i alla gångarter! Gick väl lite halvdant, Nagar tyckte han var lite bättre än vad han var, så han sprang lite mer än vad han borde gjort.. ;) ingen större skada skedd, han är fortfarande Kung enligt sig själv, bäst att låta han tro det, I guess.....



Stjärnorna

Nu ska stjärnorna få sig ett varsit ridpass!
Återkommer ikväll med hur det gick och även ett tävlingsschema för April!

C ya

Rider på The Worlds Greatest

img_2893 (MMS)

Rider på The Worlds Greatest


Fin ponny!

Nagar var ganska fin när jag red idag! :) Hur fin som helst i början, när jag gjorde öppnor, slutor och skänkelvikningar samt lite andra mjukgörande övningar, i både skritt, trav och galopp. Men sen när jag skulle länga och korta travsteget samt länga och korta galoppsprången så vart han lite bråkig i vänstervarv, vilket är hans krångliga sida! Fick till slut ordning på det någorlunda, krävde dock några nypor tålamod och glatt humör ;) är iaf nöjd med passet, Nagar har ju väldigt svårt att länga sin galopp utan att öka farten, men nu på slutet har det verkligen blivit bättre!! :)

Nu väntar fysikboken <3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2839493/images/2012/pic_196675919.jpg" class="image">


Ridtur på Mr Handsome nu! Skriver senare h...

img_3474 (MMS)

Ridtur på Mr Handsome nu! Skriver senare hur det gååår


Morgondagen

Imorgon blir det till att gå upp i tid så jag hinner springa och släppa ut hästarna innan skolan ;)
Litet schema för imorgon
Gå upp runt 06:00-06:20, ut till hästarna och mata, fixa, släppa ut osv. Därefter springtur, skönt att se lite friskare ut i skolan.
08:10-08:20, måste ha käkat frukost, duschat, fixat mig färdigt osv inför le skola.
Från 08:30 till 14:45 skola, hemma runt 15:30-15:40. Då blir det springa, plugg, rida hästar, plugg, käka middag, plugg, slappa, träna, plugg och sen Sleeptime runt 22:00-23:00.
image description
Saknar denna engelska drömsäng....! Take me back to the green and sunny country!

Dagens sporting

Idag har jag varit en riktig sportfåne ;) Började dagen med en joggingtur, gick dock inte så bra, var ju halt och jävligt ute...! Efter det var det lite slapping och så vart det ett mjukgörande pass på Ogge, i snöstormen!!!
Red ju honom och Nagar i Edsbro igår, båda var helt fantastiska. Mjuka, ridbara, perfekta! Men idag var Ogge lite stressig, kunde liksom inte slappna av... Men på slutet fick jag faktiskt till honom, inte lika mjuk som gårdagen men ändå bättre än början av ridpasset!
Efter Ogges trimmats så gick jag in och pluggade, ritade osv. Efter drygt 1 timma så var det middag, ris & kött med sötsur sås ;D
Efter le middag vart det ett till spring pass, var drygare att springa denna gång.... Snöade, regnade och haglade! Och för att göra det lite värre, motvind. Både bortåt och hemmåt... Sprang iaf 3 minuter snabbare, vilket kändes skönt!
Juste, har mejlat med en Irländsk person idag ;) nämligen Oliver Walsh, han som har Equestrian Center Flowerhill. Ogge, Olgas Lad Flower, vart ju importerad till Sverige därifrån! Superkul att prata med honom om Ogge, tydligen har Ogge gått terräng där!
Failkombinationen i Tierp ;)

RSS 2.0