Dom nya parlanti??

Har ni sett den nya hööks katalogen? Någonting jag reagerade starkt på var dom nya stövlarna som hööks
har fått in, påminner extremt mycket om parlantistövlarna, så ni som inte vill lägga ut en förmågenhet och
gillar parlanti kan ju kika in på hööks! Känns som att hööks börjar bli riktiga copycats enligt min mening!

Äkta vs. Fake!


Lägg även märke till att hööks nu även plockat in lite lamicell produkter i lagret!
image description

Säljes!!!

Kommer ni ihåg min fina animo kavaj jag fick i julklapp? Den är i alla fall förliten för mig.. -.-
Så nu ska jag sälja den till någon som har bättre användning eller snarare passar bättre än mig!
Den är marinblå med blingad krage ( går att ta bort ), figursydd som alla animo kavajer är...
Är i storlek 38 i ITALIENSK storlek, kan tänka mig att den passar bättre på en svensk 32/34.

Finns att testa i rimbo om man vill de!
Tänkt mig priset 2000kr, butikspris ligger på ca 4000kr.

Intresserad? nås på mail: [email protected] eller på mobilen: 0737435806.
image description


Fina, fina häst!

Vart ingen uppdatering igår, somnade i soffan direkt när jag kom hem från stallet, helt slut! hah :D
Ubalia var i alla fall SJUKT fin igår!! Har ju haft henne i drygt en månad nu men inte riktigt testat vart hennes
gränser går och vad hon faktiskt kan (i dressyrväg) eftersom att jag har tyckt att hon har vart för omusklad.
Men igår så tänkte jag att jag skulle testa det, så började i skritten med att rida mycket öppna och sluta för att
få henne mjuk och böjbar, också lite skänkelvikningar kors och tvärs innan jag satte igång henne i trav!
I traven red jag henne till en början i en ganska låg form, mycket serpentiner, snett igenom, volter osv för att få henne så mjuk och följsam som möjligt! Efter ett tag kortade jag upp henne och släppte stigbyglarna för att komma så djupt ner i sadeln som möjligt (har i princip precis lärt mig att sitta ordentligt i hennes trav, haha..) för att kunna arbeta ordentligt. Fy fasiken va fin hon kändes.. Eftersom att jag red Kalinka en hel del förut så testade man ju en hel del eftersom att hon har vart kvalad till st. george i dressyr tidigare i sitt liv så kan hon ju i princip allt!! i alla fall så kändes det ett tag som att Ubalia var på väg in i passage när jag samlade ihop henne riktigt mycket i traven, fasiken vilken härlig känsla det var :D
Förutom det så fortsatte jag även där i mer samlad trav på serpentiner, snett igenom osv... även som i skritten med öppna och sluta, skänkelvikningar ..
I galoppen så rullade jag bara in direkt ifrån traven utan stigbyglar, hon var riktigt rund och fin i galoppen och man kände hur hon använde hela ryggen och rumpan, känns äntligen som att hon börjar få den där galoppen jag strävar efter, den där känslan där det känns som att dom nästan galopperar i en uppförsbacke och verkligen sätter hela rumpan under sig, underbart!
I galoppen längs med långsidorna tycker jag att hon brukar bli lite sned, nästan så att hon självmant går in i sluta.. så red mycket på rakt spår i galoppen, lite innanför själva spåret längs sarjen så att hon var tvungen att balansera upp sig själv istället för att ta stöd av sarjen.. Gick riktigt bra faktiskt!
Testade även när jag var igång att rida skänkelvikningar i galopp, hon orkade ungefär halva snett igenom sen börja hon kicka lite, men hon var jättefin i skänkelvikningarna tills hon inte orka :D
När jag tog stogbyglarna igen så lät jag henne galoppera på lite innan jag samlade ihop henne igen, denna gång med stigbyglar.. Red mest på en åtta och tränade på galoppombyten, gick jättebra..
Efter det travade jag bara av henne i en låg form och skrittade av henne länge, både ho och jag var helt dyngsura efter kan jag säga! hahaha, båda är ju helt ur form.. red i ungefär en timma.
Idag är det ev. hoppträning, så får se om hon har träningsverk eller om hon är lika mjuk som igår, imorgon får mamma ta hand om henne så får se om hon rider eller om hon går ut och går med henne för jag slutar nämligen sent i skolan och efter det drar jag direkt iväg till vaxholm för att träffa Johanna som jag inte träffat sen nyår! ;O
image description

Some pic's!

Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp lite ridbilder, Johanna var ju och fotta mig och Ubalia för inte
så länge sen så kan slänga upp några av dom, har dock inte hunnit införskaffa mig några hoppbilder än!
Skulle också vara kul om du ville kommentera med ditt namn Ms. XxxX och kanske om du har någon
blogg? =)





image description

Snart drar tävlings säsongen igång!

Har kollat runt lite på hur tävlings säsongen ser ut, här är lite tävlingar jag funderar på att åka till:

* Täby 11 mars, lokal
* Heby 18 mars, regional.
* Södertörn 23-25 mars, lokal/regional, vet inte vilkan dag än..
* Södertälje 1 april, första omgången för div 2, lokal/regional.
* Årsta Runsten 13 eller 14 april, regional.
* Rådmansö eller djursholm 22 april, lokal.
* Edsbro 5maj, andra omgången i div 2? lokal/regional
* Rimbo 6maj
DRESSYR
* Märsta 19-20maj, lokal/regional.

Det här är bara förslag (för mig själv) på tävlingar fram till Juni, kommer säkert falla bort och tillkomma en del.
Beror lite på hur jag jobbar osv :) Och framförallt hur hon känns! Kommer bli kul att se vad Micke tycker om
henne på söndag, kan tänka mig att han höjer upp en del så gäller för mig att kunna få tillbaka henne emellan, men kommer nog gå bra! 5februari så är det en clear round på anläggningen också så tänkte vara med och kolla hur hon fungerar osv när det är lite mer tävlings situation :)
Kan ev bli så att vi åker till stäket den 18februari om allt går bra och bara hoppar en 90cm och 1m klass, :)
men jobbar på kvällen så får också se hur anmälningarna drar iväg så att jag hinner hem till jobbet ..

Känner mig riktigt taggad på dethär, och sa till mamma idag att jag fortfarande inte kännt en enda gång att jag gjorde fel beslut med Ubalia, helt amazing häst!! Så himla go och snäll, stormtrivs verkligen med henne :')

image description


Bilder från gårdagens ridpass









PrtSc några bilder från filmerna igår, tänkte försöka klippa ihop dom till något! Så får ni se vad jag gjorde i Edsbro igår ;)

Två underbaringar!

Har ridit två underbara c-ponnysar, Nagar & Ogge. Sjukt vad fina dom var, speciellt Nagar!! Wow-feeling på hög nivå.....


Ridpass

Har funderat på en sak, vill ni ha detaljerade inlägg på hur jag rider och hur det går, kanske blir lite roligare då !? :)

Eftersom ni inte vågar kommentera så börjar jag nog köra på det ;)


Progress!

Blev en hoppträning med Bali för Sara idag, riktigt glad att jag var med!!

Vi började med att värma upp på volt i båda varv över en liten bom bara för att forma hästarna ordentligt, till en början med stigbyglar och efter ett tag utan! Trodde jag skulle studsa av henne men gick riktigt, riktigt bra!

När vi var klara med det så gick vi över till nästa övning som innehöll mycket kontroll! Först skulle vi rida över en bom, 15(?)m efter kom ett litet litet räcke och ca 18m efter kom en bom till (inte helt 100på att vi körde med dom avstånden). Tanken med detta var att vi skulle lägga in lite olika antal galoppsprång varje gång, det mest naturliga för mig och ubalia när vi bara rulla var 4+5 galoppsprång, så för att göra det svårare för oss så skulle jag lyckas få henne att gå på 5+6, lyckades ganska bra med det, t.o.m bättre ;) mycket häst att rida ihop!

Resten av träningen jobbade vi mycket på linjer, testade ju det raka bettet idag och det kändes verkligen en enorm skillnad mot förra gången, fick det här jämna fina fram till hindrerna samtidigt som jag kunde få tillbaka henne hyffsat efter hindrerna!
Behöver fortfarande träna lite mer på att få tillbaka henne efter hindrerna men känner redan jättestora framsteg!

När vi hoppade bana i slutet tror jag att hindrerna låg på 1m, tycker inte det är så nödvändigt med att höja upp för mycket nu när vi lär känna varann, men banan gick i alla fall också bra, hon tvekar inte det minsta på hinder oxh hon hoppar med mycket scoop! Me like!

Tycker att träningen var väldigt givande och jag fick mycket bra feedback! Ska träna lite mer själv på dedär med att lägga in ett visst antal galoppsprång för att stärka ryggen, också träna lite studs!
Och för min del måste jag träna på att räta upp mig bättre, blir lute till att jag slänger mig över hindrerna när det höjs, värsta är att jag knappt tänker på det själv!! Men det är bara att träna på, känns skönt att jag hittat ett bra bett och känner mig jättetaggad på tävlingssäsongen nu;)

Ska försöka få nästa träning filmad!


Hej, minns ni mig?

Förlåt för min oerhört dåliga uppdatering men helt ärligt så har jag ingen som helst motivation atm..

Har inte hänt så mycket den senaste tiden, har testat lite olika bett just för att det ska funka bättre i hoppningen, hon är ju så fruktansvärt fin fram till hindrerna på vanligt tredelat men efter så kan det vara ett rent h*lvete att få stopp på henne, haha ^^
eftersom att jag sett lite bilder på när förra ägaren tävla henne så har jag lagt märke till att hon då blivit tävlad på jaktkandar, så jag fick låna ett och ställde upp några hinder men det kändes inte alls bra, vart alldelles studsig fram till hindrerna när jag skulle försöka hålla ett bra stöd, och sen testade jag även att vara lite för lätt i handen men då vart det för vingligt istället, dock vart hon jättefin efter hindrerna ^^

Men fick ett tips nu i helgen av en jobbarkompis att testa rakt bett bara, så red med det igår (vanligt bara) och hon kändes riktigt fin på det, så ev. Så ska jag testa att hoppa med det imorgon om jag tycker att det är en OK träning på anläggningen!


Dagen

Idag har det väl inte hänt något särskilt, första lektionen var Idrott, vilket bestod av lite teori + fakta i början och på slutet var det lekar. Ganska mysig lektion ändå ;) Därefter var det matte, sen Samhällsekonomi och ja, ni vill kanske inte veta mitt schema ;) 


Men kan berätta vad jag tänkte göra med ponnysarna ikväll;

Ogge får ett dressyrpass där jag jobbar på skolorna och mycket trav för att komma igång.
Nagar får också ett dressyrpass där jag tänkte fokusera mest på ställningar, skolor och tempoväxlingar.


C ya


Dålig uppdatering från båda

Tjah !

Måste säga att våran uppdatering suger! Sjukt mycket i skolan redan efter förta veckan och jag har precis satt igång hästarna ordentligt!

Ogge jobbar på otroligt bra och Nagar likså!!

Men jag ska försöka bättra mig lite iaf!



Tar mig i örat!

Listan fungerar inte speciellt bra för min del, känner ingen motivation för att skriva om alla mina gamla ponnysar ännu en gång, haha!
Tänkte börja lite med en typ av ''dagens outfit'', inte på mig utan lite roliga/snygga outfits som jag klipper ihop och lägger upp. La ju upp en hel del outfits i början när jag och Frida började blogga och jag vet att det uppskattades en del då så funderar på om jag ska börja med det igen, vad sägs?
image description


Min tävlingsoutfit

Tänkte lägga upp min vanligaste tävlingsoutfit !




Vit Kingslands Classic Ladies Show Shirt Montana SS
Kingslands strumpor Classic Show Socks, tror nästan alla har dem ! ;)
Blå Kingland Classic Ladies Round Neck Sweater, Cotton
Blå Uvex Active-hjälm
Roeckl handskar Light & Grip
Säkerhetsväst Safe från Jacson
Stövlarna Hickstead Horsehead
Vita Kingslandrudbyxor som jag faktiskt inte vet vad de heter ! :D




Tips från Fridas sida !

Nu får ni något nytt från min sida ! ;) Tänkte länka till en suverän ny sida som heter http://payandride.se/
Perfekt för dig som har en ungponny/unghäst som du vill testa på en ny tävlingsplats, eller som igångsättning tex nu efter Vintervilan ! :) Smart uppdelad med alla distrikt till vänster i en liten scrollmeny.


Bättre sent än aldrig, Hästletandet i Belgien

22 december - Mina åsikter om Sveriges bästa ryttare
23 december - Mina åsikter om Världens bästa ryttare
24 december - Olgas Lad Flower
25 december - Lite bakgrundsinfo om mig
26 december - Allmänt info om mig, ej hästar
27 december - Mina bästa övningar till häst
28 december - Nagar
29 december - Mina tränare
30 december - Stallets Maskot
31 december - Hästletande i Belgien

Bättre sent än aldrig, right ? ;)

Tänkte berätta lite om när jag, mamma, min kompis Didi och hennes mamma Lia åkte ner till Belgien för att titta på hästar, eller ponnyer rättare sagt ! :)

Kommer ej ihåg exakt datum, men något av loven ibörjan på vårterminen ! Vi åkte ner med flyg till Belgien och åkte sedan bil till kvinnan som skulle hjälpa oss med adresser osv. När vi kom fram till adressen som GPSen sa så var det en bar och inte ett stall som vi väntat oss, så vi körde vidare på vägen, men det fanns inget stall längre in så vi vände och åkte tillbaka till baren och gick in för att fråga om vägen till stallet vi skulle till, visar sig att det faktiskt var stallet och i princip alla lite större stall hade en bar i ridhuset...

Det var iaf rätt plats och vi fick komma in och dansa lite med alla glada personer där, eller titta iaf. Sjukt härliga personer, men vi stannade inte länge då det var sent och vi skulle provrida hästar redan dagen efter. Vi fick åka till ett mysigt hotell som vi sov på under hela resan.

Tänker inte berätta om alla hästar jag provred, utan dom tre jag fastnade för, ett sto som var riktigt fint men inte min typ och om en kille som var 1 år yngre, men han är fan fortfarande min idol ! :)

Ska först säga att i Belgien, Nederländerna osv har dom E-ponnysar, så dom får vara över 148cm. Så många av ponnyerna vi provred var ca 149-151cm....

Ska först berätta om ett sto, var väl ca 150cm och hade inte hoppat på 1,5 år, utan bara gått dressyr. Det var ganska mycket arab i den om jag minns rätt, väldigt snygg ponny. Ganska välriden, och shit vad den hoppade ! Sjukt läckert, hoppade genom hela ryggen, tyckte det var superkul att hoppa ! Lite synd att den var så stor, för jag hade verkligen kunan tänka mig att ta hem den!

En annan riktigt fin ponny jag provred var en valack, Joly's Romeo. Han hade gått som hingst ganska länge, vilket syntes tydligt ;) Han hade väldigt fin stam, han hade nämligen Kantje's Ronaldo som pappa ! Denna ponny var nog den enda som var i rätt storlek, hade tävlat 120 där nere. Haha, vi fick ju hjälp av en kvinna vid namn Hilde, och just när vi skulle provrida denna så skulle Didi rida först. Men då utbrister Hilde att jag ska rida först, helt random bara. Vi gör som hon säger och jag hinner precis stoppa foten i stigbygeln när hästen exploderar ! Bockar, kickar, reser sig. Helt knäpp ! Haha, min reflex var att kasta mig runt sadeln tills den slutade. Snacka om adrenalinkick !! Jag fick ut foten när han stannat igen, och provade att hoppa upp igen, nu gick det helt utan problem. Ridningen gick utan större missöden, fick väl ngt stopp när jag red helt kasst mot ett litet räcke med vatten under, då stack han iväg men lugnade ner sig ganska snabbt. Underbar hoppteknik hade han ! Man kände sig ganska trygg när man red honom, och Romeo var riktigt välriden !
Ridbanan som vi red på där var säkert 100x100 och hade fibersand som underlag. Grymt att rida på, sviktade, var mjukt osv.
  
Efter denna häst så åkte vi med en kille till ett annat ställe där vi skulle provrida lite unghästar. Den hästen jag fastnade för där var ett ungsto som hoppade första gången när vi provred den. Hon var fyra år och ca 142cm, så hon hade antagligen blivit rätt storlek. Jag fick prova henne och fick även hoppa oxer på henne, vilket var första gången. (Någon annan tjej hoppade ett räcke på den, men han killen som vi åkt med bad henne att hoppa av så vi skulle få prova henne utan att hon skulle bli trött.) Jag red lite i alla gångarter och hoppade ett litet räcke några gånger. Sen byggde dom upp en liten oxer. Kom emot den precis som vanligt, och OMG som den hoppade, hon var säkert 1-1.3 meter över den. Hoppade genom hela ryggen! Underbart språng, förutom att jag petade ut ögat med spöt ;) Haha, varför vi inte valde henne var för att vi inte sökte en så ung ponny, annars hade jag lätt tagit med henne hem ! Anledningen att vi provade dessa unghästar var för att dom var också efter Kantje's Ronaldo, och det lilla stoet tror jag hade Ronaldo som morfar.

Efter denna tur fick vi faktiskt följa med killen som hjälpt oss under dagen hem. Dom bodde riktigt fint, hade ridhus och stall i samma byggnad. Det jag ska berätta om detta ställe är hans son! När vi kom in såg vi en kille sitta och rida markarbete med en av sina ponnysar. Vi fick en liten rundtur, och han killen hade tävlat riktigt mycket och framgångsrikt ! Han var/är en av Belgiens mest lovande ryttare i sin ålder, och han har slitit sig till de orden ! Han satt nämligen minst en timma per häst och trimmade varje dag ! Välridna hästar hade han verkligen. Vi provred ett fuxsto, mycket välriden men hade inte det där lilla extra som vi sökte. Men detta besök sitter fortfarande kvar hos mig. För han red så jäkla snyggt. Mjukt, följsamt, noga. Och han var ett år yngre än mig, 2010. Alltså 13 år och hade den kunskapen ! Helt underbart att se !

Nu ska jag berätta lite om den superfina hästen, som inte ritkigt var min typ.
Det var ett sto, ganska välriden och hoppade superfint. Hon var väldigt mjuk och lydig, hade dock lite konstig galopp. På henne hoppade både jag och Didi något/några hinder på ca 1.10-1.20m. Hon gjorde det helt utan problem, men tyvärr var det knas på åldern. Hon var 94a, men egentligen 96a eller något liknande. Lite synd egentligen, för hon var supertrevlig, men att ändra ålder och liknande skulle ta tid och kosta pengar.
Hur vi visste detta var för att han som hjälpte oss med denna häst var veterinär ! :)

Jag ska se om jag kan få tag i lite filmer ifrån resan så ska ni få se ;)

5. Tussilago

Efter att ha ridit på ridskola i ungefär ett år så ringde min klasskompis mamma till mig och frågade om inte jag ville bli medryttare på Tussilago, hade ridit henne några gånger när man följt med kompisen hem efter skolan osv. Men jag tackade i alla fall ja! Tussilago va en B-ponny på 118,3cm och troligtvis en korsning mellan shettlandsponny, gotlandsruss och islandshäst. När jag börja rida henne var hon en riktig tunna och inga direkt muskler, ganska oriden! Vågade inte ens gå över en bom med henne i början, HAHA!
Efter en tid så började det gå bättre och bättre och jag kände mig alltmer trygg på henne trots att jag fortfarande var en riktig liten fegis ;)
Vi började hoppa lite clear rounder och gick oftast nolla, fick även möjlighet att starta någon lokal tävling men dom gick inge vidare bra! tror jag startade 2 lokala LD och det längsta jag kom var till 5e hindret, men gud så lycklig jag var över det! HAHA ^^
Jag red Tussi i nästan ett år och i slutet av det året så vann vi faktiskt KM i hoppning, STILhoppning, så tror inte vi hade någon större konkurans direkt :P
Kort efter det så visade det sig att Tussi hade spatt och fick avlivas, den söta lilla ponnyn blev endast 9år!

Har tyvärr inga bilder på henne på den här datan!
image description


4. Mina tränare genom åren.


Lotta Skoglund.

Lotta är den som nog har gjort mest inverkan på min ridning, det är ju hon som lärt mig i princip allt jag kan, resten av alla tränare jag ridit för har ju saker i princip bara finslipats.
Har ridit för Lotta i både dressyr och hoppning, om jag skulle träna för henne idag så skulle det endast vara dressyr dock! Hon är själv en väldigt duktig ryttare och ser mycket vilket jag tycker är en av huvudsakerna hos en tränare!

Arnold Assarsson.

Arnold började jag träna för när jag hade min tokponny Goblin, tränade även mycket för Arnold när jag hade Smilla och även någon gång med Polly! Arnold tycker jag är väldigt bra för yngre ryttare för han är väldigt posetiv, dock tycker inte jag om att träna för honom längre för jag tycker att han är för snäll, jag vill inte höra ett ''BRA'' när jag vet att det inte var bra, jag vill ha bättre feedback! Annars tycker jag att han har jättebra övningar!

Ragna Erlandsson.

Ragna har jag tränat för lite till och från redan från när jag hade Nobel. Ragna är ju faktiskt en riktigt duktig unghäst tränare, fruktansvärt bra markarbete! Men ingen tränare för en ryttare som vill upp i klasserna.. Jag kan tycka att hon är bra att träna för någongång ibland för att träna mer lydnad på hästen, eller om man har en unghäst för då är hon verkligen perfekt. Men för en ryttare som vill tävla dom högre klasserna så tycker jag inte att det är en tränare man ska träna konturneligt för!
Jag kommer nog träna en hel del för henne nu i början med Bali just för att träna lydnad osv!

Birgitta Wanatowski.

Även kallad BW! Stod i hennes stall under en längre tid, hade Smilla, Hannah och Polly där faktiskt, även Roxy på sommarbete! BW är en fantastiskt duktig dressyrtränare, men dock inget för den veke för hon är tuff och säger vad hon tycker vilket jag tycker om, jag gillar konstruktiv kritik när jag rider och det tycker jag verkligen att jag får av henne. BW är även ganska väl meriterad, tror hon tävlade väldigt högt som yngre innan hon skadade sig och var (vet inte om hon fortfarande är) även lagtränare för Djursholms div. 1 (elit också?) i dressyr förut.
Har dock inte tränat för BW på år och dar men det är verkligen en tränare att rekomendera om man vill utveckla sin ridning!

Micke Jönsson.

Började träna för Micke med Nobel, det var väl egentligen den ända hästen jag tränade för honom tills jag fick Roxy! När jag var yngre såg alla honom som en häng och fläng tränare, men har verkligen ändrat den uppfattningen idag! Micke är en typisk tävlingstränare, han kan få dig över höjder du bara drömt om! Kolla mig och Roxy bara, klippte 140cm bara sådär, skulle aldrig i mitt liv gjort det för någon annan tränare.
Jag tycker Micke är bra på att se kapaciteten i hästarna och hur man ska rida ´dom, han har ju själv varit ute och tävlat mycket som yngre, deltog t.ex. i falsterbo när han tävla ponny, har ingen större koll på vilka höjder han tävlade på häst. Men eftersom att han dotter är ute och tävlar mycket så håller han sig också uppdaterad hela tiden på banor och därför gör han fantastiskt bra övningar för dom mer tävlingsinriktade ryttarna. Jag är aldrig orolig att det ska dyka upp någon svårighet på tävling för man har redan gjort i princip allt!
Verkligen en bra tränare för den mer tävlingsinriktade!

Anna Fagrell.

Anna är min mammas barndomsvän och även en riktigt duktig fälttävlans tränare, tävlade även själv upp till svår fälttävlan och nu är hennes häst Smilla som hon ridit till utlånad till Louise Hjort af ornäs (stavning?) och dom blev tillsammans uttagna till junior landslaget i fälttävlan i år!
Anna hjälpte mig mycket med Roxy och även Tjejen.
Tog även fälttävlanskortet för Anna med Roxy! Jag har mest tränat dressyr och terräng för Anna och det har verkligen gett mycket. Hon ser mycket i både ryttare och häst och ger bra feedback.
Eftersom att jag gillar att variera min ridning så var terräng en jättekul grej och hästarna verkligen älskar det, tycker att alla ryttare borde testa det, är inte så läskigt som alla tror ;)

Sara Forsberg.

Sara är stallchefen i rimbo stallet och håller även lektioner där. Det var henne jag hopptränade för idag, tycker det är lite synd att det ska vara så mycket ridskole elever med i den mer ''avancerade'' hoppgruppen för det drar ju givetvis ner hela träningen.
Sara själv tycker jag rider riktigt snyggt och prydligt men i omhoppning växer verkligen horna ut ^^
Kommer nog träna litegrann för henne nu ett tag också med Bali just för att det är så enkelt när det är på anläggningen.

Ann Liwing.

Har bara tränat för Ann 1-2 gånger men hann ändå få en uppfattning om henne. Tycker att hon är en bra tränare, bra övningar osv! Också en bra tränare för den som är ute och tävlar.
Tycker också att Ann är en perfekt tränare för den som har en mer bråkig häst, hon är riktigt bra på att komma på knep för att övervinna hästen!
Ann tävlar själv upp på 150 (?) nivå i hoppning!
image description


Första hoppträningen avklarad!

Kom precis hem från min första hoppträning med Bali, vart en liten spontangrej!
Det är ju hopplektioner på ridskolan varje onsdag och halsen kändes bra idag så frågade Sara om jag inte kunde vara med bara för att känna lite på henne! Hoppade inge högt alls, högsta hindret kanske låg på 90cm, men eftersom att jag inte vet hur längesen det var hon hoppade och att jag dessutom bara ville veta vart jag har henne lite så tyckte jag att det var onödigt att höja!

Efter den här lektionen har jag i alla fall kommit fram till att jag måste införskaffa ett skarpare bett! ;) Hon är så himla lugn och sansad fram till hindrerna men efter brallar hon iväg riktigt ordentligt! Vart lite jobbigt på linje..
Men gud så bra hon hoppar, älskar hennes framben, och supermjuka språng! Hon verkligen sökte hinderna helt själv och taxerade riktigt bra, var inte många gånger jag behövde lägga mig i! Men som sagt, ett skarpare bett till nästa gång vore inte helt fel :D Blir nog ett jaktbett då jag sett på förra ägarens bilder att hon hade det vid tävling!

Sara tyckte också att hon var jättefin (förutom det där brallandet efter hinderna) och frågade om inte jag kunde vara med i rimbos div. 1lag i vår ;) Men jag håller mig till Edsbro i alla fall i år och jag har INTE planerat att vara med i någon allsvenska, vi ska bara lära känna varann i år är planen.
image description
image description

3. Hur började jag rida?

Jo, hela historien började med att en klasskompis storasyster skulle ha ett ''ridläger'' för dom som var intresserade, jag var då ca. 7-8år och hade knappt suttit på en häst. Efter det där ridlägret så fortsatte jag att ta lektioner där, lärde mig väl att rida lätt lite halvtaskigt ;)
På denna tid bodde jag i svanberga utanför Norrtälje!

När jag precis skulle fylla 9år så flyttade vi tillbaka och jag la hästarna åt sidan och ''satsade'' på fotboll och dans, men efter ett år så började jag på ridskolan i rimbo och red där ungefär 1 gång i veckan! Helt ärligt så var jag ganska rädd för hästar då och en liten hemlighet som jag hållt för mig själv är att jag under många år var väldigt rädd för att hoppa!!!
Som jag sa var jag ganska rädd, tänkte nog lite för mycket på vad som kunde hända osv.. Men jag tog till mig allt ganska fort och vart en bättre ryttare för varje gång och fick byta till mer avancerade grupper eftersom.
Kom även in i ett såkallat stallgäng som bestod av mig, Ellen, Erica, Tessan och några fler, alla var i princip i samma ålder. Lotta som då var stallchef i det gamla rimbo stallet hade väldigt stort förtroende för oss tjejer och jag tror idag att jag inte hade haft hälften av dom kunskaper jag har idag utan henne.. Vi hade ofta utsläpp/insläpp (tänk på att vi va ca. 10-11-12år då!) med kanske 30hästar i alla storlekar, fick alltid motionera dom hästar som behövdes ridas när dom inte gick lektioner, sköta om stallet osv. Det var nästan som ett heltidsjobb vissa dagar ;)
När jag var 12 så fick jag i alla fall min första häst och efter de så har det bara flytigt på med både toppar och dalar!
image description


Mer fart på bloggandet!

Känner att jag är lite seg med bloggandet så för att sätta lite mer fart på
det så tänkte jag göra en lista jag måste följa, precis som Frida gjorde! :)

3. Hur började jag rida?
4. Mina tränare genom åren.
5. Tussilago
6. Fredriksbergs Nobel
7. Goblin
8. Smilla
9. Munsboro Hannah
10. Polly
11. Woodfield Flash
12. Kalinka-lie
13. Miss Saigon
14. Viktiga Personer genom åren.
15. Vem är jag?
16. Värsta minnet.
17. Bästa minnet.
18. Bästa tävlingsplatsen.
19. Värsta tävlingsplatsen.
20. Min/a förebild/er!

Börjar så, förslag på nått mer ?
image description


Gott Nytt År!

Förlåt för att jag inte har bloggat på några dagar men ska försöka skärpa mig!
På nyårsafton började jag i alla Fall dagen med att pallra mig ner till stallet för att rida Bali, tog en sväng runt galoppbacken, gick superbra :D efter det så var det bara att skynda att göra i ordning allt i stallet och sen snabbt ner till ica innan det skulle stänga. Handlade 2 hela stora matkassar inför min tjejmiddag jag skulle ha hemma.
vid 4tiden så kom Johanna och Mathilda hem till mig, dom började förbereda maten medans jag duscha osv.
Vid 6 kom också Sara! klockan 7 var maten klar, vart en supergod middag, Johanna gjorde sin gudomligt goda potatisgratäng, Saras mamma hade gjort kyckling inlindat i bacon (MUMS!) och sen hade vi även fläskytter filé, friterade klyftpotatisar och en asgod sallad med fetaost + en misslyckad kantarell sås ^^
Jag hade också i hemlighet gjort en lite enklare efterrätt, men den var sjukt söt (enligt mig), gjorde chokladpudding men skivade jordgubbar över och på toppen en klick vanilj grädde, glömde dock ta bild på den!
Våran middag!
 
Efter middagen gjorde vi oss i ordning för festligheter, alla vart supersnygga och jag tycker faktiskt att det vart en lyckad kväll! Jag, johanna och Mathilda kom hem till mig igen vid halv 4 på morgonen, träffade mycket nytt folk och jag hade mina fina tjejer, kan det bli mycket bättre? ;) Det ända jag saknade var dansgolvet, är ju lite av ett dansfreak även fast jag kanske inte är den vackraste synen på dansgolvet :D
Mathilda & jag.

Jag & Johanna.

Sara & Johanna.


Och idag fyller även min fina vän Sara hela 19år, stort GRATTIS till henne :)

Nu ska jag bege mig ner till stallet, hejsvej!
image description


RSS 2.0