Hamre Ridklubb

På söndagen valde jag att ta med Ogge istället så bytte bara häst!

LA bed. A:0

Ogge var riktigt fin och helt jäkla klockren! Lyssnade bra och hade ganska bra koll på tassarna! Slutade på 0 fel & Vinst!!

Msv B
bed. A:0/A:0

Ogge var lika klockren här, hade dock lite tur i grunden då han var i och tassade på ettan som rullade bra länge, men den låg kvar! Kom till omhoppning där jag gjorde en tabbe i kombinationen, vi kom in perfekt men jag glömde räta mig upp i och tryckte bara på stackarn, rev alltså b-hindret ganska grovt men var felfri resten, 0+4 & en andraplats!

Liten sammanfattning:
Är sjukt glad att jag tog med mig Ogge, han känns i topp inför Strömsholm och den lilla miss jag gjorde hoppas jag att jag inte gör igen. Har startat 7 inviduella klasser senaste helgerna och haft 7 placeringar! Tre vinster, en andraplats, två tredjeplatser och en fjärdeplats! Världens finaste Olgas Lad Flower!!
Hamre Ridklubb

Lördag:

På lördagen hade jag med mig Nagar, han hade gått riktigt bra på träningen så jag kände mig sjukt taggad!

LA bed. A:0/A:0

Han var väldigt konstig på framhoppningen, gick inte frammåt osv.... Han stannade t.o.m och jag voltade av.... Inne på banan var han fortfarande seg men han hoppade fint, rev tvåan ganska brutalt och höll på att trilla av, lyckades lösa det och vi var felfria resten.... 4 fel

Msv B
bed. A:0

Han var lika konstig nu, men nu sprang han bara.... Han var grym på framhoppningen men ute på banan flippade han, rev tvåan, trean och femman... Då utgick jag! Kände att det inte var en runda jag ville ha med Nagar och som skulle förstöra för oss... Utgick

Som en liten sammanfattning så tror(läs VET) jag att allt var mitt fel, red antagligen för mesigt och glömde benen i LA och i Msv B red jag för aggressivt, detta är en dag jag helst vill glömma då det inte är tillåtet att ge sin häst så mycket pissridning....


image description


Rider på Nagar, har ridit i dryga halvtimm...

img_9698 (MMS)

Rider på Nagar, har ridit i dryga halvtimman så lika långt kvar, mkt galoppjobb så han blir av med tjockismagen och bygger kondis till sommarn ;)


Olgas Lad Flower

Gårdagen skötte Ogge super, vinst nationell La och andraplats i nationell Msv B, mer info ikväll/senare på veckan!


Taggar

Taggar till tävlingen imorgon!

Fick världens bästa Martina att komma ut hit, hon red den vita och jag den bruna! Har aldrig vågat låta någon rida ut på Oggidor men jag känner att jag litar så mycket på Martinas kunskap då det är hon och världens bästa mor som hjälpt mig att komma hit jag är idag, så hon fick testa! :) gick superbra och hon galopperade till och med! Nagar var fin, lite vild men det blir bra tills imorgon ;)

Martina hjälpte även till att frisera hästarna lite, speciellt deras ben. Nu ser dom äntligen ut som sportponnysar och inte som två tinkrar...!

Go'natt!


Fel häst....

Fel häst kom med på bild... Tyvärr är blogg.se appen seg så kan inte ladda upp någon bild på den bruna söta!


Träning tävling helg

Åh vad jag älskar min bruna ponnyhezt Nagar! Han är helt underbar!!!

Tränade för Ann med Nagar igår, jisses vad markarbetet har gett resultat!

När vi kom dit så red Ann två unghästar först, 4-5 år tror jag dom var, riktigt coola, och Ann red dom väldigt bra! Eftersom Ann hade hjälm och var lite uppvärmd så frågade vi henne om hon ville rida Nagar, vilken hon gjorde. Jag hade redan ridit fram honom så hon galopperade och hoppade lite med honom. Tror det var väldigt bra för mig att se honom med någon annan och även att få tips från Ann, när hon verkligen fått känna hur han är. Fick bra tips, dom är dock väldigt simpla men det är något jag aldrig vågat göra, nämligen att nästintill släppa i munnen på honom och inte rida med så grymt mycket ben. Som Ann säger, "Sluta rida som att hästen ska stanna hela tiden, för det gör inte den här!" så simpelt men samtidigt så svårt...!

Dock funkade denna träning grymt bra, hoppade en bana på 1m-1,10m och han rusade inte en endaste gång, jag hoppade nån oxer på sniskan, något räcke likadant men han hoppade med sån försiktighet! Så himla kul, känns faktiskt riktigt bra inför helgen! Ska starta La Msv B i två dagar nere i Hamre! Sjukt taggad! :)

Liten uppdatering, mer kommer komma under dagen! :D


Fina häst!

Kom precis hem från träning, har hoppat för Micke uppe på edsbro idag!
Glömde självklart mina sporrar hemma också så mina ben är spaghetti nu...
Träningen gick hyfsat, vi har fortfarande inte hittat något bra flyt än men de är på g, går bättre och bättre för varje gång! Träningen idag gick i alla fall ut på ganska komplicerade vägar + att vi var tvugna att vara väldigt lätta i sadeln, inte alltid det lättaste när man ska lyckas få till lite snävare svängar!
Micke höjde upp ett hinder på 140cm på slutet bara för att se hur hon skulle ta tag i de, kändes som att hon hoppade ett 110cm hinder.... Så bara vi får fart på flytet så kanske vi kan komma igång lite med klasserna!

Nästa träning så ska Micke sätta sig upp i sadeln och känna lite på henne eftersom att hon kan bli ganska stum när man ska svänga osv så det blir lättare för honom att säga åt mig vad jag ska göra! Ska bli kul att se!!!

image description


Gulliga underbara....

....Nagar <3 åh vad jag älskar denna ponny...!


Allt hänger på jackan!

Hej allihopa, hoppas alla har haft en lika bra helg som mig! 
I söndags var jag iväg med mitt ponnylag till Djursholm för att starta andra omgången i div.3!
Vi hade ju med oss en 4e placering från första omgången och var taggade till en till placering men hade ändå inte förhöga förväntningar. Laget slutade i alla fall på en andra placering med endast 1 stilpoäng från vinst!!!
Till finalen ligger vi i alla fall på en delad andraplats med skånsta! Till finalen ska jag se till att rota fram min rimbo jacka som är blå/gul eftersom att allt verkar hänga på valet av min jacka!
Första omgången =4e plats

Andra omgången =2a plats

image description


Bäst ponny x100

Har nog en av de finaste ponnysarna på denna jord! Ogge har varit super hela helgen, dock lite otur och någon ryttarmiss vilket gett ett litet pet i varje klass, men har ändå varit placerad i varje start! :D
image description

Yolo is my only excuse

Best pony <3


YOLO

Snart är vi framme vid Skogslotten, jag laddar upp med lite 1D i öronen!


Packat

Hästen badad, sakerna packade och läggdags för Bloman! TAGGA SKOGSLOTTEN :D

My love bjuder på bild!


Lång dag idag

Blir en lång skoldag idag, måste göra färdigt en bokrecension, sjukt segt!

Tänkte berätta lite om helgerna som varit när jag har tid, men just nu är jag så stressad så jag knappt kan sova så får bli lite senare! :/ Men kan glatt berätta att vårat grymma lag(Edsbro Ryttarförening) vann hela zon Central och därför kvalade till Lag-SM!! Så grymt bäst vi är <3


saknaden är stor

Även fast att jag fick den bästa hästen man kunde tänka sig så tänker jag väldigt ofta på ''min'' lilla roxy! Vi gick igenom så himla mycket tillsammans, både med och motgångar! Och jag har aldrig stött på en häst som alltid är så himla glad.. När jag fick honom så hade vi en ''laserman'' ute 1 gång i månaden för att hela hans högersida var låst och han hoppade inte ordentligt utan raakt upp!! Jag blev tillsagd och ''förvarnad'' att hans låsning aldrig skulle försvinna helt för att den var alldelles för stor, men efter bara ett år så var den helt borta, han hoppade genom hela kroppen och vi hade så himla kul tillsammans.
Ibland önskar jag att jag kunde va 17år gammal föralltid bara för att alltid få ha kvar den lilla busen. Om jag hade vetat att pappa skulle köpa stall hade jag aldrig i mitt liv lämnat bort honom, man kan inte annat en le bara man kollar på honom. För mig kommer han alltid att vara MIN lilla ponny, Woodfield Flash <3image description


veterinär besök!

Dock inget farligt! Idag var det vaccination, stelkramp och botelism som stod på listan för Ubalias del!
Sprutor är inget hon tycker om har jag märkt men det gick mycket bättre en vad jag hade förväntat mig!

Nu blir det till att ta det lite lugnt i 2 dagar efter sprutorna, sen kör vi igång som vanligt igen.. Går riktigt bra
i dressyrarbetet nu igen efter hältan, var så synd att det skulle inträffa för hon hade blivit så himla fin i dressyren
innan! Hade t.o.m anmält mig till en dressyrtävling till allas häpnad men fick ju såklart avanmäla den ;)

Nu till helgen är det dags för mina ''knattar'' att tävla omg.2 i div 3, så kommer att befinna mig i Djursholm hela
söndagen och heja på dom, börjar verkligen förstå varför mamma alltid är så nervös när jag tävlar för känner
mig själv som en nervös ponnymorsa på andra sidan staketet! hahah..

Jag och roxy i stäket förra året!

image description


hufvudsta utvärdering.


Framridning: Framridningen låg lite avsides från tävlingen och man hade ingen koll alls där borta på hur tävlingen låg till, annars tycker jag att framridningen var okej, man kunde rida fram ordentligt innan framhoppningen.

Framhoppning: Framhoppningen var inne i ridhuset precis bredvid tävlingsbanan, max 5 ekipage så det blev aldrig trångt. Underlaget var okej så jag har väl inte direkt något att klaga på där. Men hade vart skönt att hoppa fram ute! 

Bana: Banan var lite liten tyckte jag, och alla banor var ganska lika byggda så det var lite tråkigt. Underlaget tyckte jag inte var speciellt bra, gav vika ganska lätt och vart tungt för hästarna. 

Cafeteria: var aldrig inne i cafeterian så har ingen aning!

Priser: Jag tror att det var ganska bra priser! har för mig att vinnaren i 1m fick täcke, 2an schabrak osv.. så priserna tycker jag var bra!

Banbyggnad: Lite tråkigt då banorna i princip såg likadana ut! 

2 av 5!

Inget ställe jag har några planer på att åka tillbaka till!
image description


Andra tävlingen.

I lördags var jag och Bali på våran andra tävling i hufvudsta, startade 1m och 110cm.
Hon var inte speciellt rolig då hon var brunstig... men runt båda klasserna kom vi efter mycket kämpande.

1m, 8 fel.
Hon var riktigt grinig pga brunsten. Hoppa med rumpan så fort man la på skänkeln och ville inte gå frammot när man tog i munnen, perfekt kombination ;) Hon hoppade i alla fall alla hinder inne på banan utan problem, när vi kom fram till kombinationen (som vi faktiskt aldrig har hoppat) så vart hon så himla kort in så vi rev både a och b hindret.

110cm, 4fel.
I den här klassen så ville jag komma på ett sett att få fram henne mer, så jag tog ett spö som jag blivit tillsagd att hon är jätterädd för. Dock kände jag ingen rädsla, utan fick mer power i henne, inne på banan var hon mycket lättare men fortfarande grinig. Vi var felfria ända fram till sista hindret som var en kombination igen, den här gången red jag på henne ganska mycket mot a hindret så att det inte skulle bli knas där inne, men då kom vi liiiite för stort så hon peta b hindret och vi fick 4 fel, men det var verkligen ett oturspet!

Nästa tävling blir i märsta den 19 maj :)
image description


återupplivad för stunden igen!

Hej allesammans, tänkte dra en liten snabb uppdate över vad som hänt den senaste tiden.

För 2 helger sedan så gjorde jag och Bali våran tävlingsdebut i rådmansö. Dock var inte jag världens piggaste då jag var fruktansvärt förkyld och hade en riktigt jäklig ryggvärk pga hostan!
Vi var anmälda till 1m och 110cm, startade endast 1m, vädret var sämst och som sagt hade jag väldigt ont i ryggen. Inne på banan vart det i alla fall några rivningar, jag kunde inte rida ihop henne alls pga ryggen men hon var pigg och posetiv så känslan var bra :)

Förra helgen tävlade jag en d-ponny i avd. B eftersom att jag är så gammal!!! Skulle tävla honom då han aldrig hade tävlat förut och ägaren kände att hon inte riktigt våga då hon själv inte är speciellt erfaren.
Vi startade  i alla fall en LD+5 och han var superfin, gick 0a, verkligen en skitfin ponny!

I tisdags bar det iväg till siggesta för mitt ponnylag tävlade första omg. i div.3. Alla var så himla duktiga och 3 av ryttarna hade aldrig ens tävlat förut. Alla gick nolla och fick tillräckligt med stilpoäng för att knipa en 4e plats av totalt 13 lag.

image description

Ingen vanlig dag

Idag är det ingen vanlig dag, min kära och högt älskade mor fyller 25!

Tänkte försöka skriva ett djupare inlägg när jag har tid, men ni måste få veta att min mamma fyller år ;)


RSS 2.0