Bad update!

Eftersom Frida vart så duktig och uppdaterat nu så känner jag mig också tvungen att vara lika duktig ;) Är ju trots allt jag som ska va ett bra föredöme för Frida och inte tvärt om, eller!? hahah (A)

Jag måste bara dra upp en sak, ganska onödig egentligen men lite kul bara.
Har ni tänkt på vad fruktansvärt lika Nagar och Fridas gamla b-ponny Misty är?
När Frida först skulle visa bild på hennes nya häst (Nagar) så skratta jag bara och
tänkte, kul... dedär är ju Misty ... Men de kanske bara är jag som tycker att dom är
lika? Vad tycker ni läsare? Ganska lika är dom va? :D

Nagar:


Misty:HATAR rubriker

Jag har uppdaterat jättedåligt senaste dagarna, har inget o skylla på förutom att jag är lat.....


Fredags:
I fredags så kom jag hem till klockan 15:30, gick in och bytte om och drog ut t stallet o mockade. Red även Ogge, Nagar fick vila. Sweeper åkte vi upp till Edsbro med, hon var superfin, hoppade 1.1-1.2 :D Hon kändes verkligen super ! Dessutom red jag bättre vilket vart lättare för prinsessan ;)
Vi kom hem sent och då mötte Issah upp oss och jag sprang in och böt om till jeans o nån tröja. Vi åkte hem t Issahs pappa och åt god middag, oxfilé med bacon runt och pommes till ;D Sen tittade vi på två skräckisar, inte så läskiga utan mer äckliga...

Lördags:
Gick inte upp så tidigt, satte mig framför TVn i 1 timma, sen ut till stallet. Gick in igen runt kl 13, somnade i två timmar då jag mådde ganska dåligt.... Vaknade kl 15, ut och rida två hästar. Eller tre... Hmm. Aja, sen skynda mig in och duscha, byta om och fixa till mig. PARTYTIME. Var på fest hos Frances som fyllde 16. Sjukt kul var det, trevligt folk och vi dansade sjukt mycket... ;) pappa hämtade mig 00:30.


Söndags:
Upp i tid på morgonen, smörja och packa grejer till tävlingen som började 15:30. Tävlade LB o LA i Hallstavik med Nagar o Sweeper.

LB bed A0/A0.

Nagar:

Det var ihopslaget c o b-ponny.
Han var lite halvknäpp, väntade inte på mig utan bara drog mot hindrena. Vi var iaf dubbelnolla och det räckte till en andra plats. 0+0 2:a

Sweeper:

Sweeper var fin, dock tittade hon på allt runtomkring banan, tex. murdelarna utanför banan, infångarna utanför banan osvosv... Men vi var nolla i grunden och hade två nedslag i omhoppningen, bara mitt fel (a) 0+8LA bed. A:0.

Nagar:

Det var ihopslaget med b o c-ponnys igen.
Han var lite knäpp på framhoppningen, hoppade räcket baklänges och väntade inte på mig innan hindrena... Inne på banan hoppade Nagar ganska fint, rev dock tvåan. Sen mot sjuan, så bara stack han och hoppade fyran, en mur, baklänges. Suck.... Men kunde inte göra annat än o skratta åt honom, han skulle ju aldrig stanna ;P Ute

Sweeper:

Hon kändes fin på framhoppningen och kändes ganska bra inför starten. Hoppade 1:an, hon hoppade fint, dock tittade hon på infångarna utanför banan.... Men sen rev och tvåan o trean. Fyran, muren klarade hon fint och även tvåkombinationen efter. Sexan hoppade hon bra och sjuan rev hon. Sen fick jag ett stopp på åttan, dock mitt fel då jag bara backade henne imot och aldrig riktigt fick upp henne. Kom imot igen, klarade den bra. Tvåkombinationen efter var hon stensäker i och sen rev vi sista hindret. Slutade alltså på 20 fel.

En helg jag helst vill glömma, men Sweeper kändes ändå riktigt fin och jag red henne ganska rätt. Nagar kan jag inte klaga på, han var snabb i benen och försökte ta sig över hindrena utan och riva.


Aja, Cya bloggen, har vi tur börjar issah blogga snart igen ;)

KLUVEN!

Hej allihopa, vill bara berätta att det förmodligen kommer bli ganska dålig uppdatering från min sida ett tag framöver ..  Känner att jag inte orkar skriva ut riktigt allt som händer kring mig nu och vad är värre en att läsa deprimerande inlägg!? :)

Kan i alla fall berätta att jag va på min första hoppträning igår med Tjejen, bestämde mig för Micke! Tycker att det var ett klokt beslut, har velat väldigt mycket mellan Ragna och Micke men nu har jag kommit fram till att ta micke och jag tyckte det funkade riktigt bra. Hoppade absolut inga höjder, tränade mest på att kunna reglera henne mellan hinder och få med henne i svängarna, högsta kanske låg på 90cm, men för att kunna hoppa dom högre höjderna måste man även kunna hoppa dom lägre ;) Va i alla fall nöjd med henne efter träningen.. Får se hur det blir med träningar framöver.... Enligt mitt schema blir det svårt att hinna med Micke-träningarna ;/


Bad update !

OH MY VILKEN HÄST JAG HAR !! Nagar in my <3

Ah, tjena. Har inte uppdaterat här på två dagar och 10 timmar (För er som ville veta exakt) Men har under dessa 58 timmar sovit bort 16, vart i skolan 18 timmar osv osv.... Men har ridit en hopplektion på Sweeper uppe på Mon, med mamma som ridlärare ;) Funkade super, mamma var tjatig och försökte få mig att slappna av och inte backa in henne i hindrena, var först bara spänd men det släppte till slut. Hoppade en bana på 1m-1.1m. Sista gången jag red banan så hittade jag mina två sista galoppsprång och kunde låta henne få gå själv med bara ett lätt stöd av min skänkel ;p

Red även Nagar ett lätt markarbetes pass på banan när vi kom hem. Funkade bra, har inte så mycket att säga utom att jag tror jag fick loss hans stela vänstersida litegrann !

Idag har jag tränat Nagar uppe på Mon, för Micke. Och som det står högst upp, OH MY vilken häst ! Började med att hoppa fram, han var bara seg i munnen och var seg att stanna. Men då kom mamma på att han varit likadan på Gotland, och då satt bettet en aning för långt ner. Vi tog upp det ett hål och shit vilken skillnad. Slog mitt höjdrekord med lille Nagge. Sista banan jag hoppade var en bana på 6-8 hinder, där första hindret var en oxer, låg på 1.1 ? Tvåan, om det nu räknas, var en liten studs på två sockerbits räcken, trean var en oxer på ca 1.2m. Hoppade upp sig som f*n så jag höll på att trilla av. Mot en ny oxer på ca 1.1-1.2m. Likadant här, han hoppade verkligen genom hela ryggen och jag höll på att flyga av igen.... Hehehe... Efter denna kom femman ett sockerbits räcke över 'lilla vattnet', sen mot ett räcke med bara en grind överst. Låg nog på 1.1m. Där hoppade han riktigt fint, fick verkligen upp alla tassarna. Där efter kom en lång transportsträcka, som slutade med ett räcke på 1.30-1.35 (!!) Lilla Nagar pinnar glatt på och jag hittar inget läge mot räcket utan kommer supernära. PANG. Han verkligen tryckte ifrån med bakkärran och hoppade över den utan att ens snudda vid bommen. Han var inte i en enda bom på hela banan. Sjukt jäkla nöjd. Fick verkligen en "Ogge känsla", jag kunde lite på Nagar och han litade på mig.


Finaste ponnyn <3

IN DA SCHOOOL

Sitter bredvid en fett nördig kille här i datasalen. Luktar illa gör han också.... SKOJJA :D

Men jag orkade inte uppdatera igår, men Tove red Sweeper. Har ni tur kommer det upp några bilder ;)

HEIDO
Hahah, fett gammal bild xd

FRI EFTER 2 ÅR BAKOM GALLER!

Sant som det är sagt, har alltså idag, måndagen den 22a augusti tagit ut min tandställning efter 2år och 12 dagar! Ni som inte haft tandställning anar inte vilken sjukt underbar känsla det är!! Från och med idag ska jag ständigt gå runt och le som ett fån :D

Nog om de och över till kategorin: HÄSTAR! känner att det börjar gå riktigt bra med Tjejen, hon börjar lyssna mer på mig och bralla mindre (i alla fall vissa dagar;)) Känns ju skönt att man kan sitta kvar när det inträffar lite då och då :D

Va även i bälinge i lördags och kollade på när Roxy tävlade, va så sjukt kul att se honom igen, men vart lite paff när jag märkte hur liten han är, beror nog dock mest på att jag jämför med Tjejen ;) Han såg i alla fall riktigt fin ut, han är ju en ponny som utmärker sig ganska bra, riktigt snygg är han om jag får säga det själv, för han är ju min lilla bebis ;)  Gick i alla fall jättebra för dom i första klassen, dom kom 5a, blir så stolt! Tror jag var mer nervös en Ida när hon red in på banan, stod och hoppa som en galning när dom kom till omhoppning, haha tror nästan jag hoppade mer en dom ;) inte alls pinsam av mig... Dom berätta i alla fall att dom är jättenöjda med honom och jag blir så glad av att höra att min lilla plutt har det så bra, sjukt glad över att just dom ville ha honom, va ju faktiskt så att vi frågade dom ifall dom skulle kunna tänka sig att ta honom just för att jag tycker att både Ida och Lina är väldigt duktiga och framförallt tålmodiga, vilket man behöver va på Roxy! :)


Roses are blue, violets are red. Wait ??

TJUU alla glada läsare därute ;D


Orkade inte rida någon häst igår då det spöregnade HELA dagen. Tittade på någon skräckis under kvällen och nörda lite vid datan.


Idag har därimot alla 5 fått röra på fläsket. Jag och 4 hästar :D Började med att rida ut på Nagar imorse. Han var ganska pigg, han har ju stått i två dagar nu.... Men red vargvägen, hoppade lite småhinder och galopperade lite intervaller. Funkade braa ! Efter det gick jag in och slappade en liten stund. Sen gick jag ut och skrittade Ogge barbacka med Gâta som handhäst. Började bra, men efter typ 300-400 meter lossnade kedjan på hacket och jag fick hoppa av och gå hem. Mamma lagade det lite snabbt och jag skrittade runt Jägarhyddan. Ogge tyckte det var lite jobbigt att ha en kompis med ibörjan, men han lugnade ner sig såsmåningom. Sweeper fick sig 1 timmas dressyr på banan. Red helt kasst i början, men det löste sig på slutet, satte även på henne en graman för att få lite hjälp. Hon vart väldigt svettig, lite stresssvett då jag red så kasst ibörjan men på slutet kom mer 'arbetar' svett ;)


Saknar England :( Fast har jag tur får jag se några sånnahär små sötingar när jag åker dit på Prao ;)

FRIDA SVARAR ;)

Malin http://chekkka.blogg.se/

vilka klasser tävlar ni? :)


Svar:

Jag tävlar upp till nationell LA på min c-ponny Nagar och min d-ponny Munsboro Sweeper "Sweeper". På min andra c-ponny Olgas Lad Flower "Ogge" tävlar jag upp till nationell Msv A :)


Fia http://hopparen.blogg.se/

1. vilken är din bästa häst?
2. högsta du hoppat?
3. bästa minne?

:)


Svar:

1. Min bästa häst är nog Ogge ! :)
2. Med Ogge och Sweeper ett hinder på 135-140cm.
3. Mitt bästa minne var nog när jag var nere på NM med en b-ponny jag fick låna, Fingal II. Vi var nolla alla tre dagarna, det kändes helt grymt !


 
Miss Anonym

Båda svarar:

Hur många hästar har ni haft?
Högsta ni tävlat?
Värsta minnet?
Värsta avramlingen?
Roligaste avramlingen?
Vilka bloggar läser ni?Svar:

Jag har haft 10 st ponnysar, varav jag lånade en. :)
Högsta jag tävlat är Msv A för c-ponny.
Hmm... Värsta minnet måste nog vara när jag klumpigt nog red in i ett träd och bröt nyckelbenet ;)
Värsta avramlingen var på Södertörn då jag trillade av på mållinjen och fick hjärnskakning. Var avtuppad i typ 5-10 minuter ;P
Roligaste avramlingen.... Har trillat av ganska många gånger, så ni får en liten film istället, ni får välja själva ;)
Jag läser inte så många blogger, utan mest kompisars bloggar :)Postat av: Ida <3 http://blackstaars.blogg.se/

Läser inte eran blogg egentligen så förvänta er att det kan komma lite frågor som svaren kanske står i bloggen eller annat ;)

1. Hur gamla är ni?
2. Hur högt tävlar ni?
3. Vad är det för ponnysar ni har?
4. Vad är det bästa minnet ni har?
5. Bästa rundan?
6. Tävlat dressyr nån gång?

Haha, kanske kommer på mera sen! :D


Svar:

Hahah, det är bara kul med frågor :D
1. Jag fyller 15 den 10 oktober ! Issah fyller 18 den 13 oktober ;D
2. Jag tävlar från LB-Msv A, mer detaljerat står högre upp ;)
3. Jag har två c-ponnysar och en d-ponny.
4. Som ovan, när jag fick gå in på banan i Danmark och var nolla varje dag. Kvalen gick i La+5 Msv B och Msv B+5 om jag minns rätt, alltså det högsta för en b-ponny ! :)
5. Bästa rundan måste varit Msv A i Skästa, Msv A i Edsbro eller Msv B rundan med Fingal i Timrå ;D (dagen dom ringde och frågade om jag ville åka til NM)
6. Bara klubb, LB:1 xD


Har bara filmen med Fingal ;)

Maja http://mysweetpony.blogg.se/


Vad har ni för mål med era ponnyer? Både på kort och lång sikt :)


Svar:

Mitt absolut största mål är att få starta NM med Ogge, sen om det går att genomföra är en annan sak. Men det skulle jag tycka vara riktigt kul. Ett mer kortsiktigt mål är att det ska gå bra på globenkvalen ! :)
Med Nagar och Sweeper vill jag inte sätta upp några mål, då de är till salu. Men att kanske rida fina stadiga rundor i LA :)


 
Anonym

vilken b,c,d ponny tycker ni är finast?
vilken ponnyryttare rider bäst?

Svar:

Finaste b-ponnyn tycker jag är Adams Careys Cappagh Knight, grymt lik min b-ponny Misty. Sen är den ju 100x bättre än henne, men tänk att lilla Misty är lik en SM ponny ;)
C-ponny tycker jag (förutom Ogge) Ballyhar King, som även vann SM iår, men har sett den innan osv. Grym hoppteknik !
D-ponny har jag två favoriter, Donja och Wild at Heart T. Även Calle Kvalster är en stor favorit ;)

Skriver en ponnyryttare per kategori.
B-ponny: Adam Carey. Han är så sjukt duktig tycker jag, speciellt eftersom han inte är så gammal, och sen är det så gulligt när han går fram till nästan varje hinder på banan och klappar på hästen. :'D
C-ponny: Utom mig då.... Skojja ;) Men då tycker jag nog systrarna Georgsson och Kajsa Andreen :)
D-ponny: Antonia Pettersson Häggström och Hedda Wallin :)


sara

har ni pojkvän?

Svar:

Nope, inte jag iaf ;)


Anonym

Vems häst är roxy?

Svar:

Issahs ! Eller han var :) Issah berättar mer om det ;)

Sarah http://prophotographer.blogg.se/


Vad gör man med en ponny som absolut vägrar göra som ryttaren säger? och typ biter på bettet så det gnirkar??

Sen funderar jag på bör man ha reflexer på sig och hästen nu när det är Bockjakt i skogen?

Vad gör man med en luftsnappare går det typ göra något åt det?

vad gör man om man har en öm fotad häst och inte kan ha skor på den eller ridas på grund av ömfotad?

Om man har eget stall får flera ackordera in sina hästar där utan att man behöver skicka in pappren på hur många som står där eller måste du skicka in pappren till någon hur många som ska stå där?

Svar:

Ojj, det var lite svåra frågor men ska göra mitt bästa :)

1. Jag skulle ta hjälp av en bra instruktör, som DU tycker är bra och som DU litar på. Du borde åka till en tandläkare med din häst :)

2. Jag det tycker jag absolut. Om du vet att det är bockjakt så bör du även undvika att rida i de områdena. Vi är ju själva en "jaktfamilj" och ömsesidig respekt funkar alltid bäst ;)

3. Du bör prata med en veterinär. Men något som du kan göra själv är att inte ha någon fast krubba eller liknande i boxen som hästen kan ta stöd på och sen kan man köpa en krubbitarring. 

4. Eh... Ja. Även där bör du prata med en veterinär.

5. Jag tror att det är så att så fort du har 1 eller flera inackorderingar mot betalning så måste du ha tillstånd från Länsstyrelsen. Men jag är dock inte helt 100. Prata med någon kunnig vuxen, då får du bäst svar :)


9 gånger av 10...

... Så loggar jag alltid (av misstag) in på min gamla blogg när jag egentligen ska in på topriiders..
Igår var alltså min första skoldag, känns inte alls så speciellt att börja som en sista års elev..?
Nästan precis som att börja första ring på nytt bara att man känner till skolan lite bättre en dom
andra ;) alltid en fördel... Precis alla i skolan sitter med sina Ipads och muppar sig nu, själv tycker
jag inte att dom är så speciella, inte om man någonsin suttit vid en vanlig dator i alla fall ^^ Dock
är dom lite smidigare att bära med sig än en stor klumpig dator.
Efter skolan så skulle jag käka ute med min bror Jim, pappa och hans sambo, åt på top capi i Rimbo,
typ världens sunkigaste ställe med världens godaste mat. Pappa och jag delade på en ''förrätt''
champinjon soppa, för er som inte vet så älskar jag champinjoner, hahah! Men i alla fall så fick jag
så fruktansvärt ont i magen av den så när min varmrätt kom ut (pasta med strimlad oxfilé och dijonsås)
så kunde jag inte käka -.- När jag kom hem somnade jag på soffan, vaknade flera gånger inatt av att
jag mådde fruktansvärt illa och har på köpet fått en jätteäcklig hosta. Mamma fick ta hand om tjejen
eftersom att jag inte mådde bra alls :/

Idag eller rättare sagt, strax så ska jag ner till rimbo ridskola och rida Knasen åt Lovisa. Han har vart
dum och slängt av henne, busar i onödan osv så nu ska jag ut och rida på honom och se om han dummar
sig då med. Inte så kul för en yngre tjej att bli avslängd hela tiden. Så får se om jag flyger eller sitter kvar
idag ;) Han är dock bara en c-ponny så kommer känna mig sig en stor kossa på honom, haha!

Direkt efter så åker jag upp till prästgårn och rider Tjejen, funderar på om vi ska åka till Edsbro idag
bara för att trimma lite på banan och också träna lastningen. Hon va ju så fruktansvärt spänd och
''brallig'' sist när vi va där så känns som att de vore bra att rida lite på banan lite då och då nu så att
hon inte bara går i skogen och lullar. Ska även försöka att boka in en dressyrlektion med Anna, Anna
är fruktansvärt duktig med unghästar tycker jag, hon hjälpte mig en hel del med Roxy, de är också
skönt att rida för en instruktör som själv kan sätta sig in i situationen och inte bara läsa direkt ur en bok.

Ska även försöka lägga upp mina svar från frågestunden ikväll, har redan svarart på några av frågorna.
 

Frågestunden

Frågestunden fortsätter till ikväll 24:00 !

FRÅGA PÅ !

lever jag!?

Knappt! Börjar idag min första dag på mitt sista år som gymnasieelev, och de startar jag med en huvudvärkstablett! Helt sjukt vad sommarlovet bara flugit förbi, blir nästan tårögd!

Har uppdaterat väldigt dåligt på sistone för jag har faktiskt knappt varit hemma, har försökt tagit vara på dom sista dagarna av mitt SISTA lov.. Hur sjukt låter inte de? Ipaden är i alla fall färdigladdad inför skolan, nu är det bara jag som behöver laddas upp!

Igångsättningenmed Tjejen går i alla fall superbra, rider henne i alla gångarter nu och försöker sitta kvar så gott som möjligt ;) Riktig liten buse dedär. haha! Men har inte flugit av en i alla fall ;) Va uppe på Edsbro igår och red lite, faktiskt första gången sen jag provred henne som jag ridit henne på en riktig volt, tog även några småskutt och det gick galant.

Känner att det blev ett väldigt osammanhängande inlägg men klockan är faktiskt 7 på morgonen och vågar inte ens tänka efter hur många (få) timmar jag sovit.


Hovslagare påväg

Hej !

Sitter och väntar på att vår grymma hovslagare ska komma. Alla 4 hästarna ska skos, och det behövs verkligen xD Sweepers vänstra baksko gick av på mitten igår...
Har även fixat praoplats till 17 oktober, ska till England i 3 (!!!) veckor :D 17 oktober-5 november :)))

xoxo

Frida

The daaaaaaaaaaay (yesterdaaay)

Heihoppgummisnopp !

Gårdagen har var kul/tråkig. Har städat mina bokhyller, två flyttlåder fulla med skit. = Tråkigt

Hästarna har gått super = Kul :D :D

Red ut på Sweeper, övningen bestod av att korta 5 galoppsprång, öka 5, minska 5 osv. Funkade superbra !
Nagar fick sig ett dressyrpass, han gick riktigt bra. Bytena satt nästan, och han gjorde verkligen sitt yttersta i skänkelvikningarna. Han kan ju inte det så jättebra, så nu försöker vi bara lugnt lära honom ! :)


Ny kategori

Som ni såg har vi lagt till en ny kategori, Gissa....?

Vi tänkte slänga upp en bild i veckan, ni har alltså 7 dagar på er att gissa vad det är för något. Ras, människa, utrustning osv. Hoppas att ni VÅGAR gissa nu guys ;)Gissa rasen ;)Ja ni, gissa vad detta är för ras ;) Den första som svarar rätt får välja mellan gästbloggning eller länkning :D


FrÅgEsTuNd :DNu tänkte vi här på topriiders ha en liten frågestund ! Fråga vad ni vill, allt mellan himmel och jord. Ah, ni fattar... FRÅGA PÅ !

Vi stänger på onsdag ;)

Tidsfördriv!

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?:

Rimbo Ridskola 2003 (?)
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: 
Lotta Skoglund och min första ponny Nobel, men Smilla gjorde mig till tävlingsryttaren jag är idag! 

3. Vilken häst har lärt dig mest?:

Allra mest måste nog ha vart Roxy (woodfield flash), annars har jag lärt mig hyffsat från alla hästar jag haft! :)

4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 
2004/5, kommer inte ihåg exakt :) 

5. Vilken häst har du mest placeringar med?:
Roxy helt klart!

Dressyr:

1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Kalinka!
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?:
Aldrig tävlat dressyr, men de ska de bli ändring på!
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LA:1, hemma då! ;)
4. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar inte dressyr än!
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: Inga..

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?:
Roxy, 140cm.

2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?:
Roxy, 1m-135cm låg hindren på!

3. Vad tävlar du för klasser?:

Tävlar inte atm, men tävlade upp till LA på ponny och har startat en regional 110cm med Kalinka och va förjävla nära en vinst ;)

4. Vad har du tagit för placeringar i år?:

Flera stycken, men första plats som bäst!

5. Klubb föredra du att tävla hos?:
Inomhus: Enköping tror jag :)
Utomhus: Edsbro helt klart, Älskar banan!!

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?:
De är nog Roxy!

2. Vem är den starkaste hästen du ridit?:

svårt, har ridit ett antal sånna..

3. Vem är den minsta hästen du ridit?:

Gina, en minishettis!

4. Vem är den största hästen du ridit?:

Prille, ett gigantiskt fullblod som tyvärr är död idag!

5. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?:

Ofelia, en arab som stog på ridskolan, va en CR 2006 ;)

6. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?:

Clear Round: Trio, Lokal: Tussilago, Regional: Smilla, Nationell: Roxy!

7. Vem är den häst du tog din första placering med?:

Smilla

8. Vem är den häst du tog din senaste placering med?:

Roxy

9. Vilka hästar har du tävlat i lag med?:

Roxy!

Antingen eller:

Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling
– Inomhus tävling
Satsa för seger – Fis rida  
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar – Chaps
Spilta - Box
Spån – Halm
Räcke – Oxer
Kompisar i hagen – Ensam  Godmorgon!?

Nu har jag vaknat till liv igen, (HOPPAS JAG).. Har hafft det ganska uppbokat i helgen,
i fredags jobbade jag på rånäs slott, sov kvar där till lördagen och jobbade frukost!
Sen efter att jag jobbat klart drog jag direkt förbi stallet och kollade så att Tjejen mådde
bra osv, fortsatte direkt upp till pappa och käkade lite (lånade brorsans ''turbomoppe'').
Efter att ha suttit där ett tag kom vi fram till att nästa söndag ska vi åka och kolla på hus
i värmdö, HAHA! Aja, tog moppen hem igen, gjorde mig i ordning och drog till hallsta för att
va med Cassie och Sanna. Kvällen blev ju inte riktigt alltför lyckad ;) Men fick även träffa på
Rikard :D Och en annan idiot ... Sen igår när jag kom hem tokdecka jag på soffan och har
sovit i princip tills nu.. Hahaha! Där har ni min helg ;)
''Jättefin'' bild på mig och Roxy ;) 
Btw så kom Lina och Roxy 2a igår i en LC, stort grattis till dom, så stolt över ''min'' plutt :D
 


Liten update vad som hänt mig senaste tiden

Kan berätta lite vad som hänt här.

5 st har provridit Sweeper, 2 st nya sen vi satte in annonsen igen. 1 har mailat på Nagar. Nagar sköter sig super i markarbetet, och när jag hoppade iförrgår så gjorde jag halt innan och efter och körde snäva svängar. Dock var det bara ett litet räcke på 60cm, men det är inte höjden som avgör. Kände verkligen att träningen, både markarbetet och hoppningen gav någonting. I markarbetet gjorde jag skänkelvikningar, öppnor och slutor + galoppombyten. Han lyssnade verkligen på mig och försökte göra rätt !

Sweeper har skött sig super när dom har provridit.

Lite vad som hänt här då ;) Mer update från denna dag kommer idag, tänkte försöka uppdatera flera gånger :D


Resultat Söndag

Hoppade en LA med Nagar.


LA bed. A:0

Nagar var taggad, hoppade fint på framhoppningen och var lydig. Eftersom bedömningen var A:0 så tänkte jag pröva mig på lite snäva svängar. Nagar är ju väldigt svängbar och hyffsat reglerbar imellan hindrena. ;) Jag kommer inte ihåg banan, men han rev två hinder. Kommer ihåg att han rev 8:an, en oxer på linje från ett räcke. Han tog inte alls förhållningen utan sprang bara på. Han trodde han var kung och kunde göra det själv ;d Men alla snäva svängar kändes super, han lyssnade fint och jäklar vad han kan vända ! Slutade på 8 fel

Ogge fick gå en MSV B, Ridsport Ponny Cup.

Msv B bed. A:1a

Ogge var riktigt uppstressad när jag hoppade fram... *Suck* Fick inte alls till något bra språng, utan han bara stack emot hindrena. Fick tillslut till ett någolunda fint språng på oxern, bara det att han hoppade av 17 meter innan och landade 20 meter efter... Heheh. Men gick ut efter det språnget och lät honom bara skritta. Inne på banan lugnade han ner sig. Kanske lite för mycket, vi rev nämligen ettan. Kändes så surt... Men struntade i det och fortsatte. Som ni kanske såg i mitt fina bildspel så hade jag lösa tyglar genom trekombinationen, första gången han verkligen ställde upp och fixade allt helt själv ! Gjorde halt därefter, då jag inte kunde svänga till vänster, hoppade typ i snigelfart. Trodde jag, men Ogge accelererar från 0-100 på direkten, så det vart ett fint språng ! Nolla resten av banan, han var verkligen superfin ! Duktig hest :)Weeehooooooooo

Lånat från: elindaphoto.nu

Dålig ch3y

Hej.

Har uppdaterat JÄTTEdåligt, jag vet :( BUT NOW I'M BACK !

Liten snabb update, hästarna sköter sig super. Sweeper dock lite stel i högervarv. Nagar förvånar mig genom att vara superduktig i dressyren.

Eh, ni ska även få resultat från Söndagen i Tierp.


Pussshei <3


HEJ ALLA GLADA!

Lite uppdate från igår kväll!
Red ut en ganska lång runda, först upp till pappa för att han skulle få se Tjejen, men han hade tydligen somnat så då gav jag mig ut ännu längre bort.. Ända upp till Frida ;) Är en ganska bra konditionsrunda från där Tjejen står uppsatallad! :o Hon skötte sig jättebra i alla fall! Mja.. Va uppe idag en snabbis, skritta ut en runda, ska alldelles strax åka upp till rånäs och jobba... Känner inte riktigt för de :)


Dagens gästbloggare: Fia Ramström!

Fia Ramström- hopparen.blogg.se
 
 
Tänkte berätta lite om mig själv.
Jag heter Fia och driver bloggen hopparen.blogg.se, där skriver jag om min vardag. Nu på senaste tiden så är det mest ridpass inlägg, har inte varit så motiverad att blogga. Jag är född 1996 och bor på en hästgård tsm med min familj och våra 5 hästar. Jag tävlar än så länge upp till L:a på ponny och 110cm på häst, men målet e högre ;) Har också börjat tävla en del fälttävlan vilket verkligen e jätteroligt! Började rida redan som liten och fick då som 8 åring rida ut på storhästen själv, såg verkligen ut som en liten mygga XD Red bara en halv termin på ridskola och sen fick jag min egna ponny. Kunde då rida bra, eftersom jag ridit ända sen jag var liten :) Nu tänkte jag berätta lite om mina hästar:
 
 
Miramiss: Det är hon som va min första "riktiga" ponny. Hon är en c-ponny född 1990. Hon är den som lärt mig rida. Med henne har jag placeringar upp till L.B hoppning. med henne har jag även startat i dressyr med placering. Mirran som hon kallas är jättesnäll att rida. Men kan bli väldigt pigg och taggad. Men det går inte att skritta ut på henne, det går alldles för långsamt :P Hon har haft ett föl, boomerang heter han och han har tävlat upp till msvb i hoppning! Skulle gärna vilja ta föl på henne här hos mig, men det kmr inte bli av... Jag har börjat bli för stor för Mirran, så jag har en liten medryttare som rider henne några gånger i veckan och ska nu ut och börja tävla lokalt på henne ;)

 
Cabra Max: Krabban som han kallas e min andra ponny. Han är en d-ponny född 1996, alltså lika gammal som mig. Honomn tävlar jag upp till L.a hoppning än så läng och vinster och placeringar upp tll L:B. Det är även med honom jag startat fälttävlan med. Krabban är en otursförföljd ponny. Redan efter några månader jag haft honom så hände en olycka. Vi var ute och körde med transport och då kommer det en full gubbe och gör rakt in i transporten, dragkrogen lossnar och transporten står kvar på vägen( fick sen veta att dragkroken va felmonterad) Krabban fick då en skada i bogen som jag brukar förklara det att " luftkuddarna i bogen blev mosade". Skadan uppkom inte direkt, utan vi märkte det efter nån månad när han kraschade in i ett hinder på tävling och sen va halt. Då åkte vi till våran kiropraktor om konstaterade att det va av krocken bogen skadades. Han fixade till honom, men har behövde vila året ut. Efter det så tävlade och tränade vi en hel del. Men så ett år senare så va jag ute på en morgon tur. Den första snön hade just kommit och de va halt ute. I en nedförsbacke kom det en bil och eftersom det va så halt kunde den inte bromsa. Det va just i en sväng och jag var inte beredd, så bilen körde på Krabban och mig... Krabban krossade rutan på bilen med sitt huvud och sprang sen hem( jag ramla av vid smällen). Väl hemma igen hade jag redan ringt och förvarnad mamma och pappa som fångat in krabban. Vi ringde veterinären direkt och som sedan konstaterade att han bara fått hjärnskakning( vilket va väldigt turligt för att ha blivit påkörd av en bil!) Så då fick han vila ett tag sen. Nu den här våren i april märkte jag på en tävling att han va ovanligt stressad och gick och korsade hela tiden. Dagen efter konstaterade en veterinär att han va halt när han gjorde böjprov( kändes inte halt när man red) Så krabban fick vila 2,5 månader. Veterinären kom ut regelbundet och krabban blev bättre. Men så en dag  var han jättehalt igen. Vi ringde då våran kiropraktorn som då sa att han hade en inflamation i bogen. Behandlade för det och krabban blev nu frisk på nolltid! Så nu för ca 3v sen har jag börjat rida honom ordentligt tills i går då jag longerade honom och han va halt igen.... Kirpopraktorn sa att det e hans bog igen och att han behöver behandlas med laser flera ggr innan han blir frisk ordentligt. Så nu är det åter vila för hans del....

 
Mawrik: Han är min 3 åring( född 2008) Han är stor häst e: cartedÓr. Honom har vi fött upp och jag va med under hela fölningen :D Honom har jag sen ridit in och nu utbildat en del. Det är en lång resa kvar på hans utbildning, men det går framåt! Va med på en fälttävlanskurs i sommras som han bara älskade! Ska dit igen i höst. Mavve kunde inte visas på utställning som föl, för han fick fölsjukan och låg på hästsjukhus i nån vecka. Men när han va frisk skickades en video in på honom till en föltävling där hans pappa står uppstallad. Där kom han 4a av över 110 startande! Så min lilla mavve har potential i alla fall. Han har fina gångarter, snygg hoppteknik och är allmänt supersnäll! Kan stå och gosa med honom i timmar! Honom kommer jag aldrig att sälja, ska ha honom hela livet :) <3

 
Roxie M. Roxie är Mavves halvsyskon( mammas häst också för den delen) Hon är född år 2000. Har inte gjort så mkt sen 2 år tillbaka då jag blev tillräckligt duktig för att rida henne. Har än så länge tävlat henne upp till 110cm, men hon har kapacitet för minst 140! Det ända problemet är  att hon har temperament, vill hon inte hoppa så gör hon inte det :/ Hoppade hemma 120 utan problem och sen bara sa hon nej och ville inte hoppa ens 50cm. Men vi har kommit på en teknik nu som funkar, så nu e det ut på tävlingsbanorna igen när säsongen börjar :D Roxie har haft en föl, Toxic( E: akribori) Han är bara 5 år och va med i final i breeders dressyr. Nästa år ska Roxie troligtvis betäckas igen :)

 
Tootsi: Tootsi är våran gammeltant. Henne har mammas haft sen hon var föl ( född 1987) Tootsi är bl.a mamma till både Mawrik och Roxie! Tootsi har haft 11 föl som dom flesta av dom tävlat upp till msv hopp eller dressyr. Tack vare det har Tootsi utnämts titeln Elit sto :D Mawrk var hennes sista föl. Nu är det bara ett pensionärsliv som hon har. Toosti har inte tävlat så mkt. 110 hoppning, men 120 i omhoppning felfritt och så har hon även tävlat dressyr. Skulle kunnat gått hur långt som helst, men mamma fick barn så det blev inte så :(  Det är av Tootsi avkommerna har ärvt den fina hopptekniken och de bra gångarterna :)

 
Så det va lite om mina hästar, vet inte riktigt vad jag mer ska skriva, men jag får hoppas att ni kikar in på min blogg www.hopparen.blogg.se och lämnar en kommentar :) Ha det gött

I'm a shopaholic!

Nu när det har vart skitväder, rent ut sagt, dom senaste dagarna så har det ju blivit en hel del datasittande osv..
Självklart kan inte jag hålla fingrarna i styr utan klickar hem en massvis med saker vilket leder till att jag måste
rensa ur min byrå för jag har fasiken ingen plats kvar, hahah! I och för sig är det skönt att ha lite nytt och fräscht
till skolstart och hösten men känner att det börjar svida lite i plånboken. Mina nya inköp dom senaste skitdagarna! Sen är ju även JW schabraket, JW byxorna och Kingsland tröjan påväg! 


GODMORGON!

Pigga och glada? Här vill jag inte påstå att man är speciellt pigg i alla fall!
Dagens plan var att dra in till uppsala och lämna tillbaka några böcker till skolan
som jag glömde innan sommarlovet.. Men eftersom att jag inte somnade innan
5-6 i morse så känner inte jag mig så superpigg nu! Så får ta det imorgon på
förmiddagen istället! BTW. så börjar skolan om bara en vecka, jag får ÅNGEST!

Min Skola, GUC- Grafiskt Utbildnings Center.


Glömde också att berätta att Tjejen va så SJUKT fin igår! Har börjat trava henne
hyffsat ordentligt nu och hon arbetar på superbra. Har ju hittills bara ridit ut på henne
eftersom att hon är under igångsättning (inte så kul att skritta runt på en bana och loda)
och helt ärligt så tycker jag att dressyr ute i skogen ger bra mycket mer en på bana.
Körde i alla fall mycket flyttningar längs banvallen igår, öppnor, sluta osv så att hon skulle
jobba under sig ordentligt, men hon måste haft en fantastikst bra grundkondis för hon blir
knappt svettig (om de inte är 20grader varmt ute), fina häst! :)


Önskelista!

Fyller ju år om bara 2 månader, och Frida dyller faktiskt om EXAKT 2 månader ;)
Men här är min önskelistai hästväg i alla fall!

GPA trophy Kavaj, blå
Kingsland mössa
Kingsland St Moritz väst, blå
Kingsland vinterjacka
Kingsland jessica lycra ridbyxor, blå
Sarm Hippique vita ridbyxor, ev. kingsland!
Nytt Träns
Rött John Whitaker täcke
BIB martingal


ISSA HISSAR!


Equilines tävlingsskjorta!

Tycker att den är riktigt fräsch och gör sig snygg under kavajen!
Jag som snart fyller 18år och får sluta använda säkerhetsväst har
börja tänka steget längre! Nu syns knappt skjortan någonting alls
eftersom att säkerhetsvästen faktiskt täcker det mesta av skurningen
på kavajen, det ända som syns på kavajen är i princip den vita kragen.
MEN, när man slutar använda säkerhetsväst (som jag kommer göra)
så kommer helt plötsligt skjortan att synas mera, ger er 2 exempel!
Ni ser? Inget av de rosa på min skjorta syns, endast kragen!

Och här där ingen väst används syns
skjortan helt plötsligt bra mycket mer!

Håller ni med mig?


Dagens gästbloggare: Elin Feldt!

Hej alla läsare :D
 
Jag heter Elin och kommer från Slowmotionphoto.blogg.se
Där skriver jag om det mesta, men för det mesta om min
nya hundvalp, min sköthäst och mitt liv :) Delar även med mig av bilder
eftersom att jag gillar att fota! :)
Jag är 12 år och född 1999. Jag har 4 husdjur, en hundvalp som heter
Viggo och är en golden retriever. Honom hämtade vi i söndags :)
Jag har även en kanin som heter Molly, hon är ca 1 och ett halvt år. Henne
fick jag på min födelsedag förra året :)
Vi har också 2 utekaniner som är min lillasysters :) En vit och en svartvit :)
Jag har en sköthäst som heter Slowmotion, men hon kallas för Slowie.
Henne har jag skött i ett år om en vecka. Hon är 14 år och brunskäck.
Henne tränar jag mest dressyr med, men när jag tagit grönt kort ska jag
börja hopptävla med henne :)
Jag kan ju börja med att berätta om min ridning :)
Den 7 januari 2008 fick jag äntligen börja på ridskola. Som jag hade tjatat, i så många år! :)
Jag kom dit och fick skritta runt där och var helt salig av lycka. Tyckte det var jätteskoj :D
Fortsatte i ett och ett halvt år, var med på lite tävlingar och så. Då
frågade min bästis (girlsphoto.blogg.se) om jag ville bli skötare på hennes B-ponny Felix!
Och självklart ville jag det :D
Jag hann ta några lektioner, sen upptäckte dem en skada i munnen så gjorde massor av horsemanship
i kanske ett halvår. Men fastnade inte för det, så slutade ha honom och fick en annan
ponny i det stallet i stället. En 29-årig C-ponny som hette Winnie. Hon är otroligt het, och
jag kunde knappt trava på henne XD Ingen som såg henne kunde tro att hon var 29 o.O
Jag hade henne också i ett halvår, tills hon skulle på sommarbete, men
sen slutade jag med henne också, hon var inte rätt häst för mig.
Sommaren gick, och jag lade ut en annons om att jag sökte sköthäst.
Den 10 augusti 2010 åkte jag och red Slowie för första gången.
Jag fastnade och vi har hållt ihop sedan dess :)
Nu har hon bytt stall i vintras och det är mkt mysigare där eftersom det bara är ponnyer :D
Och så är det närmare mitt hem :)
I juni var vi på ridläger tillsammans, och hon gick som en pärla :D
Jag var jättenöjd och vi fick 2 rosetter på clear rounden på avslutningen :)
Jag går fortfarande kvar på ridskolan och har gjort det i 3 och ett halvt år nu :)
Kommer aldrig sluta :D

Kram från mig, och glöm inte att besöka min blogg :D
slowmotionphoto.blogg.se


Internet shopping!

Hittade nyss en sida jag tyckte väldigt mycket om med väldigt bra priser!
Så passade på att klicka hem lite smått, ska beställa mer därifrån sen men
vill inte göra av med förmycket på en gång. Här kommer smakprov på det
jag har beställt ;)

Rött JW schabrak, vet att Frida köpte ett sånt precis fast blått,
men har faktiskt dregglat över det ett tag (A)Bruna JW byxor, har redan röda men jag verkligen älskar dom, så himla sköna att rida i!

 

 


Och till sist en tröja från kingsland!

Känner att det vart en väldig färgblandning här, men de är bra med variation!
Jag är ju ganska fast i marinblått annars så perfekt med lite färg som omväxling ;)
Måste även köpa nya vita ridbyxor och en ny kavaj, men vet inte riktigt när det blir.
Får helt enkelt vänta och se! Vad tycks om mina nya inköp?


Gästbloggning by Pernilla Krånghed

heeeeey man!
Pillan kallas jag och är kompis till Frida, knasig tjej det där! aldrig en tråkig stund med henne kan jag säga :D träffade henne senast idag när hon kom till wängsjöberg och träna.  har känt den filuren sen lång tid tillbaka då jag fortfarande tävlade ponny.. nu för tiden har jag istället två stor hästar som jag tävlar upp till 120 på än så länge :)

Den ena heter Chess, har haft en lååång resa med honom! men allt går bara bättre och bättre, från att alla stod och skrattade åt mig när jag longerade honom dag in och dag ut och sa "Den där hästen kommer du aldrig kunna rida på.." och jag vågade inte ens drömma om att kunna hoppa 80cm på honom..Nu har han hoppat runt ett antal 120 och debuterar troligen 125 i helgen!


Den andra hästen heter Fabiola LK och känns fortfarande rätt ny för mig, köpte henne för 5 månader sen (?!!? jävlar vad tiden går fort!! känns som jag köpte henne för i vecka sen..) men vi har haft lite otur fram och tillbaka för att hon skadar sig i hagen... men nu har hon hållt sig hel ett tag! *peppar peppar*
med henne har jag hoppat 3 tävlingar, placeringar upp till 110, målet är att hoppa 120 ganska så snart!


mer om mig och mina hästar kan ni läsa häääääääääär

Resultat Lördag

Hoppade LA med både Nagar och Ogge.


LA bed. A:0/A:0

Nagar:

Idag var Nagar lite mer taggad ! Han bockade lite när jag red fram, eller iaf små tappra försök ! Hahah... Nagar hoppade fint idag igen, red dock med lite dåligt tryck när jag började hoppa räcke o oxer. Väl inne på banan fick han något ryck när jag satte lite tryck på honom, och började snurra runt och vägrade gå frammåt. Sen kunde han inte fatta högergalopp, utan bara vänster. Då vart jag lite små irriterad och sa till han lite lätt med skänkeln, och då bockade han. Vart så förvånad så jag höll på att trilla av, liiite pinsamt om jag hade gjort det.... ;) Men jag höll mig kvar, men han ville inte byta galopp så korsgalopp mot första hindret. Hoppade bra 1 och 2, trean kom vi väldigt nära men han var snabb upp. 6an gick bra och sen kom vi till 7a o b. 7 a går bra, ett räcke. 7b river han frabommen på... Sen klarar vi åttan bra. 4 fel

Ogge:

Ogge var lite stark, men hoppade riktigt fint på framhoppningen. Inne på banan lugnade han som vanligt ner sig. Han var riktigt fin och väldigt lydig. Såg lite avstånd då han var tvungen att hoppa av stort, vilket han fattade direkt. Vi var nolla i grunden, och i omhoppningen var han superduktig. Jag skulle dock rida en lugn runda, men som den vinnarskalle jag är så gasar jag på som fan... Vi är nolla till nästsista hindret, ett räcke i vänstersväng. Jag vänder väldigt snävt och han går ut med bogen. Lyckas räta ut honom men då glömmer jag benen och rider bara med handen. Han 'stannar' eller var man ska säga.... Vi var typ påväg mot hinderstödet, men jag hade lust att hoppa, så det gjorde jag ;) Landade dock på fötterna. 0 fel i grunden Ute i omhoppningen.

Sen startade jag en Msv A på Ogge.


Msv A bed A1:a

Ogge hoppade riktigt fint på framhoppningen igen, hoppade verkligen med lätthet över oxern och räcket, dock fortfarande ganska stark. Inne på banan lugnade han ner sig lite. Var orolig över två linjer, 1-2-3 och 5a-c till 6 och sen till 7an. Först hoppade han ettan väldigt bra, sen kom tvåan. Ett svartvitt räcke, man hoppade från skugga till sol. Inget problem alls, vi kom helt rätt, men då slarvar han. Suck... Fast det var inte bara jag som föll på den, många fick även ett stopp på den. Sen efter tvåan kom en maxad grön oxer på en svag linje. Den hoppade han super på. Sen högersväng till ett räcke. Även den hoppade han super på, därefter trekombinationen 5a-b-c. Han hoppade grymt igenom den, men nu kom svårigheten. vänstersväng tre hinder i rad, han var väldigt svår och stark att svänga åt höger, och nu hade han ganska mycket tryck i sig efter trebombinationen. 6an klarar vi galant, men nu kom sjuan, en maxad gul oxer. En väldigt tvär vänstersväng. Jag morrade lite, lutade mig år vänster och drog som fan i vänster tygel samtidigt som jag mötte upp med ytterskänkel. Lite tveksam men ca två galoppsprång innan tar Ogge verkligen tag i hindret och tar i utav bara h*lvete... Shit vilken ponny ! Sen efter den vänstersväng mot ett räcke, först höll Ogge på att dra åt höger, rätt in i staketet och en stackars fotograf lyckades vi skrämma ihjäl... R.I.P. Skämtåsido, han hoppar grymt på räcket och oxern efter det. Sen kommer sista linjen, ett räcke och en vattengrav. Vi kommer sjukt nära räcket, han försöker verkligen ta sig över felfritt, men en bom föll. Sen mot vattengraven, jag som aldrig hoppat det med honom. Ser ett avstånd på tre ökade galoppsprång och Ogge hoppar galant över den. 8 fel

Tredje plats, två placeringar. Det vart omhoppning mellan 4felarna, så det var ingen nolla. Men jag är sjukt nöjd iaf, för jag lyckades 'vinna' när han försökte sticka ;)

Resultat Fredag

Tänkte berätta hur det gick i helgen, börjar med fredag:

Hoppade en LA bed. A:0/A:0

Nagar:

Nagar var riktigt fin, både på framhoppningen och på banan. Hela tiden när jag red och hoppade fram gick han runt och visade upp sig, spände dig, kråmade sig och hade lite större steg i både skritten och traven.... När jag hoppade fram på 'lilla' så hoppade han upp sig jättemycket. Hoppade den två eller tre gånger. Sen hoppade jag räcket och oxern. Han hoppade som sjutton ! Väl inne på banan var han superlugn och lyssnade bra. Fick startsignal och red mot första hindret, superbra. 2an-7an likaså, kom lite nåra på något hinder men han var snabb i tassarna. Sen mot 8an så tar han inte rikigt min förhållning så han river den, sista hindret i grunden... 4 fel

Sweeper:

Jaa... Lilla Sweeper. Hon hoppade riktigt kasst i början på framhoppningen, fick inte alls med sig frambenen. Tragglade lite med räckena och tillslut hittade jag hur jag skulle rida. Hoppade oxern några gånger och hon hoppade fint. Inne på banan var hon lugn, hon stressar ju inte direkt upp sig... Rider mot ettan, lite undertempo men hon grejjar den. Sen mot tvåan så kom jag nästintill perfekt, lite nära. Hon stannar.... Rider på igen och hon försöker stanna igen.... Trean och fyran tar vi bara i farten, hon hoppar bra på dem. Sen så kommer kombinationen, hon har ett ganska högt tempo men vi kommer in bra och det blir lagom imellan, vi river frambommen på oxern in, frambens fel och river räcket ut, bakbensfel.. Hon kändes inte alls med på notorna så jag utgick.


Dagens gästbloggare: Emelie Elheim-Nygren !

Hej här är mitt hästliv i text och jag skickar med någon bild oxå ;) Vill så gärna gästblogg för er ;)
 
Allt började väl 2005...Jag skulle äntligen få börja rida på ridskola! Jag hade redan en stark dröm då, som många andra häst-tjejer har, nämligen lyckas inom ridningen och bli bäst! Men något jag inte visste, var att min första häst föddes 2005, fast det är en annan story ;)

När vår bil rullade in på stallplanen till ridskolan, insåg jag redan, att det var här jag var hemma.
Jag fick rida en häst som hette Marrabou. Han var väldigt hög och stark, en tinkerhäst. Min pappa som hängde med, blev genast livrädd, ni vet pappor ;)
Min ridlärare Martina var väldigt snäll och jag trivdes redan. Jag skulle rida i en knattegrupp, med ledare.
Känslan att få leda ut den stora fina hästen var magisk! Men det var ennu mer magiskt av att sitta upp på Marrabou. Jag lärde mig väldigt mycket, på min första ridlektion, handställning,sits,skänkel och vägar. Trava fick vi också göra, men det var lite svårare. De första ridlektionerna åkte jag väl bara med hästen, men efter ett tag lärde jag mig att bli ett med hästen. Efter några ridlektioner fick jag byta grupp, till en grupp som var lite svårare. Något som jag tror är viktigt inom ridningen är att kolla på andra som är bättre, och ta åt sig av det. Det var det jag gjorde. Min dröm om att skaffa egen häst kom snabbt! Kanske lite för snabbt? Tyckte mamma och pappa iaf. Men det finns faktiskt inga gränser för att drömma! Det är viktigt att ha drömmar, för att livet inte ska bli tråkigt.
åren gick och mitt intresse för hästar ökade mer och mer, finns det gränser för att älska hästar? Jag hittade iaf inte dom gränserna. Åren gick, och jag fick byta grupp igen till en som var ennu svårare.
Det roligaste var att hoppa, så jag anmälde mig till en hopptävling på en häst som hette Grimner (clearound) Nerrvusiteten (stavning) var obeskrivlg. Jag var väl rädd att göra bort mig. Och det gjorde jag, blev utesluten pågrund utav vägringar. men jag kan inte mer än att skylla på mig själv. Min andra hopptävling blev på Marrabou, då gick det mycket bättre! vi flög oss fram, men tyvärr på näst sista hindret blev det ett litet pet, så vi kom oss runt på fyra fel. Därimot på min tredje tävling vägrade vi ut oss på första hindret, men vadå alla kan ha dåliga dagar. Men jag tappade tävlings-suget. Jag var helt enkelt inte tillräckligt envis!

På tal om ENVIS, det var något jag fick lära mig att vara 2008, Jag hade blivit tillfrågad om att rida in en shetlandsponny. Jag kunde inte tänka mig något annat än att säga JA till den frågan.
Shetlandsponnyn som jag skulle få rida in såg precis ut som min drömhäst, svart med stjärn. Hon var min Black Beauty, men hon hade ett namn också, Luna.

Att rida in en shettis var ju inte det lättaste, men hon hade redan fångat mitt hjärta och så skulle det bli. Det visade sig snabbt att hon var en mycket envis liten dam! Men ett hjärta fullt av kärlek hade hon! Vi hade våra framgångar men även motgångar. Som alla andra shettisar får dom sina ideer;) Jag glömmer aldrig när jag skulle galoppera första gången med henne i skogen... Hennes galopp var så härlig, att det kändes som vi svävade. Men somsagt hon hade sina ideer...Rätt som det var, sprang hon in i skogen. Men den här gången fortsatte jag framåt, så där låg jag på marken, och visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Luna stod nöjt och betade i skogen.
Det var ett minne som jag aldrig glömmer, men på tal om minnen... Vi skapade otroligt bra minnen tsm!
Vi upptäckte nya ridvägar, gick vilse och fick knacka dörr för att få reda på hur vi skulle komma hem, egna galopptävlingar mot ett arabsto, hon var snabb min lilla Luna!
Jag skapade nya drömmar med Luna. men allt brast, den kvällen när mamma berättade om att Luna var färdig  inriden och skulle säljas. Allt brast verkligen!

MEN 2009...då blev jag världens lyckligaste häst-tjej igen! Det var den 12 augusti, min födelsedag! jag väcktes upp på morgonen och fick presenter. En present som jag tyckte var finast var en kudde på mig och Luna, det stod: Emmy&Luna 2009
Pappa sa att det kanske kom något mer i eftermiddag... Jag blev genast nyfiken. Jag blev jätteglad när de berättade att jag skulle få rida Luna. Jag tänkte inte mer på det utan jag gick som vanligt ut ur bilen när vi var framme i stallet. De som ägde stallet ropade in mig, och sa att jag skulle få en present av dom. jag tänkte in på att mamma och pappa försvann... När jag är i huset säger en att en höna har rymt så jag var tvungen att hjälpa till att fånga den. Men när jag följde efter han jag skulle hjälpa, ledda han mig inte till någon höna, utan hagen... Där stod ALLA + Luna. Jag hade blivit lurad, för det var Luna dom ville visa. Jag fattade nog inte varför de stod där, men när jag läste rosetten Luna hade i pannlugen förstod jag, och då kom glädje-tårarna! På rosetten stod det: NU är jag DIN! Nu var jag världens lyckligaste!
Jag fick sluta på ridskolan då tiden inte räckte till.
men jag slutade inte att lära mig saker för det, utan Luna lärde mig hela tiden!

Nu kommer jag till det värsta...! Alla människor växer. Och det gjorde jag, men inte Luna. Jag hade lovat henne att aldrig sälja henne, men dagen kom, när jag red henne för en sista gång. Det var inte den ridturen jag vill komma ihåg! Luna började halta, jag visste nog igentligen vad det var, men jag ville inte inse. Jag grät när jag hoppade av henne. Hon tycket jag jag var förstor helt enkelt. Jag fick leda hem henne, och då haltade hon inte.
JAg visste att dagen skulle komma, så jag bestämde mig för att hitta på något annat med Luna. Det blev shettis agility. Hon lärde sig snabbt min lilla häst! och kul tyckte hon det var! Men jag saknade snabbt ridningen... Jag ville ju lyckas med min ridning, så jag bestämde mig för att sälja henne, fast mitt hjärta sa NEJ! Hon såldes... Det var riktigt hemskt att se transporten med Luna rulla iväg. Det var ju Min Luna, min min min! Men inte längre!
Sen hittade jag Travolta... Men dessvärre kom vi inte överens så då sålde jag honom. Det var inte lika tufft att sälja Travolta, då jag visste att han fick det mycket bättre hos Madde än hos mig.

Nu har jag en foderhäst istället, och med honom vill jag komma lååångt med! Jag har även börjat på ridskola.
så har mitt hästliv sett ut, många minnen somm kommer att bli fler, för det har bara börjat...!          
 
Mvh Emmy på www.luckyrider.blogg.se

Kan inte sluta skratta....

Bilder lånade från elindaphoto.nuHahahah, bilder från RPC, Msv B. Helt lösa tyglar genom hela trekombinationen xD

Resultaten från helgen kommer senare idag, nu ska jag ut och skritta på min Kung !


Så var det måndag!

Och det är dags att börja uppdatera ordentligt igen! :) Idag kommer nog bli mer av en ''slappardag'' för min del, är helt mör efter att ha jobbat i resturangen på Rånäs slott hela helgen, resturang är absolut inget jag kommer pyssla med efter studenten men en så länge duger de som extrajobb!

Förutom att bara slappa idag så ska jag även rida min lilla prinsessa och även Meredith blir nog uteritter på båda två skulle jag tro, skönt för både mig och hästarna ;)

Idag kör även första gästbloggaren igång, verkligen kul att läsa igenom vad ni har skickat in, allas historier är så olika men ändå så unika. Fortsätt kämpa säger jag bara! :)


Förlåt förlåt..

.. för hemsk uppdatering! Men jag (isabell) har jobbat från igår till idag eftermiddag och Frida är
i tierp på meeting med ponnysarna! :) så hoppas ni har förståelse. Nästa vecka drar vi igång ordentligt
igen och då kör vi även igång med en gästbloggning per dag! Spännande va? ;) Du kan fortfarande maila
in till topriiders@hotmail.se med ett bidrag till gästbloggningen,  p u s s   &   k r a m !

Min förebild!


Alla har vi våra förebilder inom olika områden, min stora förebild inom hoppning som jag faktiskt sett upp till sen jag började rida är Rolf Göran Bengtsson. Tycker att han rider oerhört snyggt, fin sits, bra ridning. Finns ju vissa ryttare på samma nivå som rider så att man tappar hakan! Sliter i munnen på hästarna, ponnysparkar osv.. När man är på en så pass hög nivå tycker jag det är viktigt att rida med stil, visst kan alla tabba sig ibland och det kan uppstå missförstånd mellan häst och ryttare på lokal nivå som internationell nivå, men rida med stil tycker jag borde vara ett mål för alla ryttare, just därför är Roffe min förebild, han vet vad han sysslar med och han gör det SNYGGT!


DON'T FORGET!

Glöm inte chansen att få gästblogga här, ni har till på söndag att skicka in era storys.
Har redan fått in några stycken så passa på att dela med er av eran historia till andra.
topriiders@hotmail.SE


Träning igår

Tänkte berätta lite om gårdagensträning !

Igår fick Ogge en välförtjänt vila, så har inget att berätta om honom. Därimot så hoppade jag Sweeper här hemma. Hon var superfin, hoppade inte så superbra ibörjan, men när jag red med mer ben och en stilla hand hoppade hon fint.Började med att hoppa fram på A. Ett litet räcke på små kryss. Ca 50cm ? Aja, hoppade fram över den i båda varven. Sedan hoppade jag A i vänster varv och red vidare mot B, ett räcke med en planka överst och en planka under. Naturfärgat. Hoppade så några gånger, och sedan la jag även till C. En planka med tre små kryss under. Var orolig i handen vilket även gjorde Sweeper orolig. Hon hoppade, men inte alls så bra som hon brukar. Red C och B på en åttvolt, försökte ha en mer stilla hand, vilket resulterade i bättre språng.
Hon fick skritta några varv innan jag hoppade kombinationen. Hoppade den lågt först två gånger. Hoppade i höger varv, räcke oxer. Vi höjde alla hindrena till 1.10m, eftersom det är det hon ska tävla hela helgen. Började med lilla räcket i vänster varv(A) sen mot B. En planka nu på 1.10, hon hoppade super och jag svängde höger efter. Nu till kombinationen, vi hoppar igenom den bra, lite osäkert. Sen mot plankan, C. Här hoppar hon super.
Hoppar kombinationen igen och det går riktigt illa, jag lägger henne helt fel in och hon stannar på oxern. Kommer igen och nu river hon räcket in, och kan inte hoppa oxern med en bom mellan frambenen... Mamma och pappa länger lite i kombinationen. Kommer igen, men nu känns Sweeper riktigt osäker, och hon stannar på oxern.
Vi hoppar den åt andra hållet, oxer räcke. Lite osäkert över oxern men vi tar oss igenom. Kommer igen, och hon stannar på räcket. Mesridning från min sida. Kommer igen, med ben och hon hoppar säkert igenom.
Hoppade den även räcke oxer igen. Hon hoppar super igenom. Vi sänker den och jag hoppar igenom igen, stensäkert.
Sammanfattning: Kass ryttare och tapper häst. Hehehe...

Nagar fick vila.


Filmen från träningenFilmen från träningen i tisdags ;)

Nyligen införskaffat

Har glömt att berätta att jag var på Stockholm Ridsport med mamma och köpte tre schabrak, ett John Whitaker, ett Protector och ett Scapa :) Riktigt snygga ! Mörkblå såklart ;)

Jw scabraket:

Protector:
Scapa:


Snygga va ?? ;D

Stalker varning!

Börjar nästan känna mig som en liten stalker när det gäller & följa Roxy! Men tycker det är så kul att andra har samma glädje av den underbara ponnyn som jag har haft dom senaste 2 åren. Ska försöka ta mig till någon tävling och kolla när dom tävlar någon gång, både för att träffa den lilla busponnyn och för att det är kul att se IRL hur det går. Och vare sig det går bra eller dåligt så har jag bra samvete för jag vet att han är en svår ponny och att båda tjejerna är jätteduktiga och tar väl hand om honom!

<-- Ida & Lina -->


Lite bilder på mig och busponnyn, finaste Woodfield Flash!Orkar inte lägga upp tävlingsbilder atm för det var inte de det handla
om, de finns så mycket vid sidam om även fast att tävla är de jag älskar ;)


Ogges träning i tisdags

Hej !

Somsagt tränade jag Ogge för Arnold igår, gick faktist riktigt bra !

Vi började med att hoppa fram på två räcken(Stora A+Stora B), på typ 40 cm, med 10-11 galoppsprång imellan. Ogge var ganska på, men lyssnade ändå fint. Vi hoppade dem åt båda hållen några gånger och sen höjde vi och då hoppade vi det några gånger till, fortfarande samma antal galoppsprång imellan. Han lyssnade super och vi fick hoppa en ny linje. (Stora A+Stora B+Stora C+Stora A) Fortfarande 10-11 galoppsprång. Han vart lite stark mellan C o A, men andra gången funkade bra. Vi fick även hoppa den åt andra hållet (Stora A+Stora C+Stora B+Stora A) På slutet kanske den var 1 m ??

Sen fick vi hoppa trekombinationen, först en gång lågt bara för att hoppa igenom den, A+B+C. Jag fick skritta en liten stund innan jag fick hoppa igen. När jag skulle hoppa höjdes den till kanske 1m-1.1m. Den var lite trång men Ogge hoppade igenom den lätt. Jag gjorde dock värsta tabben och tryckte av honom lite stort, så det vart ännu trängre... Fick hoppa den tillbaka, C+B+A. Sen höjde Arnold den till ca 1.2m. Red imot den men hade påtok förlite ben och glömde helt att hålla i, så han stannade lite förvånat "Ville du inte hoppa ??" tänkte han antagligen... Hahah ! Red på igen, nu med ben. Eftersom den inte var längd så var den ju fortfarande lite kort, men vi kom nästintill perfekt in över A, ett räcke. Ett kort galoppsprång, B, en oxer. Två korta galoppsprång, C, ett räcke. SHIT vad han hoppade. Min Kung <3

Fick även hoppa lite spets igen, oxern (Stora C) Först la vi ner bakbommen. Så det vart ett räcke, räcket låg på kanske 1.15-1-20. Sen med spetsen så vart det 10-15 cm högre. Han hoppade inte så superbra på räcket, men långt ifrån dåligt ! Sen la Arnold upp bakbommen på oxern. Så nu var den 1.2-1.25m, och + 10-15cm med spetsen. Kommer imot, Ogge tar verkligen tag i hindret. POFF. GUD vilken häst, hoppade genom hela ryggen och öppnade upp som h*lvete med bak. Vi gav oss med det språnget och jag travade av honom lång och låg. Sen gick jag med honom en stund så han fick pusta av sig lite.
P U S S


Är nog lite kär i min ponny <3

Dagens ridpass!

Idag så lyckades jag övertala mamma att skritta ut på Tjejen med mig medans jag red Merran.
Vi red en runda i solan och hästarna skötte sig finfint! Efter skritturen så red jag Merran lite på
''volten'' så att hon skulle få arbeta lite också. Slänger upp en kort filmsnutt från när jag rider
merran, jag skyller på att det är första gången jag arbetar henne på volt dom gånger de inte ser
bra ut ;) haha! Och den usla kamera''mannen'' är min kära mor (A)


Gästblogga?

Sugen på att gästblogga på TOPRIIDERS? Va inte rädd och släng iväg ett mail till:
 topriiders@hotmail.SE med just din story!
Varje dag kör vi en ny gästbloggare så passa på! Vi börjar redan nästa vecka ;)


Hahah, sjukt skön gr4bbHahah, ni måste titta ;)

Off to work!

Snart bär det av mot rånäs för att jobba! Känns inte sådär superkul när det är sånt underbart väder,
menmen, alltid nice när lönen kommer in :) Var i stallet i morse och red, red bara Merran idag, Tjejen
får stå och vila idag, dör hon nog inte av ;) Gick i alla fall jättebra, red en vända runt galoppbacken och
hon skötte sig riktigt bra, sån jäkla häftig häst. Man känner verkligen hela hästen jobba under sig med
sån energi, de tycker jag om! :) Testade även på att köra bil idag för första gången, hahah.. Borde nog
ha börjat lite tidigare eftersom att jag faktiskt fyller 18 om bara 2.5 månad. OOPS! Bättre sent en aldrig ;)

Bjuder på en bild på mig och Roxy!


Bra rubrik

Eh, har uppdaterat jättedåligt, mestadels pga att jag inte har något att skriva om... Men rider alla hästarna varje dag, Sweeper och Nagar är superduktiga, Ogge var lite bråkig i söndags, så igår(måndag) fick han två pass, ett ganska tufft markarbetespass men mycket galopp och en tuff runda i skogen med mycket galopp.
Ska träna ikväll, kommer bli NIICE :D Ska träna min Kung, för Arnold Assarsson. Vi kommer även prata om en sak, kommer inte säga vad ! :D :D :D :D

Men, ni kommer garanterat få ett inlägg om dan från mig ett tag framöver !

PUSS & KRAM

Dagens ridpass!

Fullspäckad dag idag, började med en rush till Uppsala på morgonen för att dra en snabbis in på ikea och köpa presentkort från mig och mina syskon till min mamma som fyllde år, (är ju ny dag nu, oops!) GRATTIS till mor min! Köpte även en massa kuddar till vårat snart nyrenoverade vardagsrum, de va i alla fall väldigt uppskattat!

Hade ju som sagt 2 hästar att rida idag med, Tjejen (prinsessan) och Merran. Åkte upp till stallet vid 5 och började med prinsessan, red ut en ganska lång bit med Alicia och Marwin! Egentligen var det nog inte en superlång runda men eftersom vi bara skritta hela rundan kändes den väldigt lång ;) Men tiden gick ganska fort eftersom att vi pratade bort det mesta av den. Det va faktiskt en jättemysig runda, red över en superstor äng som nog tjejen hade velat stanna vid för all evighet så grön som den va, haha!

En del av ängen!

Marwin och Alicia!


Efter att ha ridit tjejen så var det merrans tur att bli riden, och eftersom Alicia också ändå var i farten med att rida sina hästar så bestämde vi att rida ut igen. Så jag for tillbaka till stallet och hämtade nästa för att möta upp Alicia igen. Var dessutom första gången jag satt på merran. Men allt gick bra, hon va riktigt rolig att rida, liiiite pigg bara, men hon har ju trots allt inte gått så mycket i sommar :) Vart riktigt impad av hennes galopp, så jäkla kraftfull! Häftig liten häst dedär :D Red en hyfsad runda andra gången också, dock en annan! Men de gick bra mycket snabbare då eftersom vi hade lite mer tempo i hästarna :)


RSS 2.0